Carla de Rie en Martijn Jansen in bestuur van Ooa

14 oktober 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De Orde van Organisatiedeskundigen en – Adviseurs (Ooa) heeft twee nieuwe bestuurders benoemd: Carla de Rie en Martijn Jansen.

De nieuwe bestuursleden zijn formeel vorige week begonnen aan hun nieuwe rol en volgen Margreet Xavier en Cecile de Roos op, die jarenlang een zetel hadden in het bestuur. De Roos, de mede-eigenaar van De Nederlandse Academie voor Arbeidswetenschappen, was meer dan zes jaar bestuurder, terwijl Xavier al meer dan twee decennia werkzaam is bij AWVN. Zij was bijna vier jaar bestuurslid.

Hun opvolgers zijn bekende namen in de advieswereld. Carla de Rie is medeoprichter en partner van Lysias Consulting Group, een bureau met zo’n 40 medewerkers actief in de publieke sector. De Rie is al actief bij het bedrijf sinds het zo’n twintig jaar geleden werd opgericht. Eerder in haar loopbaan werkte ze bij Berenschot.

Carla de Rie en Martijn Jansen, Ooa

De Rie richt zich vooral op vraagstukken waarbij meerdere partijen betrokken zijn zoals samenwerkingsverbanden. Ook heeft ze veel ervaring met het ondersteunen en adviseren van ‘zware’ commissies, waaronder het Adviescollege Stikstofproblematiek (Johan Remkes) en de Evaluatie Governance VNG (Wim Deetman).

Martijn Jansen is ruim twintig jaar adviseur voor dienstverleners in het private en publieke domein. Na zijn studie bedrijfskunde heeft hij eerst gewerkt bij Achmea en was daarna partner bij TwynstraGudde en KPMG. Sinds dit jaar is hij als zelfstandig professional actief. Hij richt zich vooral op thema’s op het snijvlak van bedrijfsvoering, marketing en organisatieontwikkeling. Jansen is daarnaast als docent betrokken bij de VU, en als jurylid betrokken bij het Boek van het Jaar van de Ooa.

De Rie is benoemd als secretaris en heeft daarnaast strategie en community in haar portefeuille. Jansen heeft als bestuurslid onder andere professionalisering en certificering in zijn portefeuille. De overige vijf bestuurders van het 7-koppige bestuur zijn Mark van Twist (voorzitter), Theo Hermsen (Vicevoorzitter), Raoul Schildmeijer, Anna Maria Donnina en Sophie Huiskamp.

“We heten Carla en Martijn van harte welkom in het bestuur en zien uit naar een vruchtbare samenwerking”, zegt voorzitter Van Twist.