Mandaat sluit zich aan bij JBR Interim Executives

02 oktober 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Mandaat heeft zich aangesloten bij JBR Interim Executives. Met de toevoeging versterkt de interim management praktijk van JBR zijn positie in het executives-segment.

De krachtenbundeling brengt twee bekende namen in het nichesegment samen. Beide bedrijven leveren ervaren managers op tijdelijke basis aan corporates en middelgrote ondernemingen, meestal gedurende een periode van grote verandering. Bijvoorbeeld in het geval van het plotselinge vertrek van een manager, een crisissituatie, of een grote externe verandering zoals een fusie, reorganisatie of doorstart.

JBR Interim Executives is nog een betrekkelijk nieuwe speler in het veld. De praktijk werd in 2017 opgericht door JBR en Harm Tunteler. Laatstgenoemde was werkzaam als interim manager en als managing partner bij Custom Management, een andere branchegenoot in het segment. Hij besloot zich aan te sluiten bij organisatieadvies- en M&A-bureau JBR omdat hij van mening is dat het werk van interim executives steeds meer oog moet hebben voor bredere transformaties – een specialisme dat een bureau als JBR inbrengt.

Mandaat sluit zich aan bij JBR Interim Executives

Mandaat werd opgericht in 2000 en heeft een uitgebreid netwerk van ervaren interim managers die het inzet bij familiebedrijven, middelgrote bedrijven en zelfs multinationals. De firma staat vooral bekend om zijn CFO-netwerk, maar beschikt ook over directeuren op het terrein van sales, marketing, productie, logistiek en human resources. 

Het is juist deze verbreding die Mandaat een interessante partij maakte voor JBR, vertelt Tunteler. “JBR Interim Executives richt zich met name op CEO-posities, terwijl Mandaat sterk is in functioneel managementposities. Door het samengaan kunnen we onze dienstverlening aan opdrachtgevers uitbreiden. Dit maakt JBR een nog completere partner voor het invullen van interim directieposities.”

Hiermee krijgt JBR Interim Executives ook toegang tot het internationale netwerk van de WIL (Worldwide Interim Leadership) Group, waar Mandaat deel van uitmaakt. Dit stelt het bureau in staat om meer internationale klanten in ons land te bedienen, en vice versa Nederlandse multinationals in het buitenland.

Voor Mandaat betekent het samengaan met JBR een versterking van de continuïteit. De twee managing partners van het bedrijf, Diederik van den Biggelaar en Janco Duvekot, blijven actief als geassocieerde partners van Mandaat. Mandaat blijft onder zijn eigen naam opereren.

Tunteler, Van den Biggelaar en Duvekot wijzen tot slot op de ‘strategische fit’ tussen de twee partijen. “Bij zowel JBR als Mandaat krijgt de opdracht de persoonlijke aandacht van een partner. Er is namelijk in dit segment geen ‘one size fits all’-aanpak – we leveren maatwerk.”