Drietal bestuurders voegt zich bij JBR Interim Executives

23 juli 2021 Consultancy.nl 3 min. leestijd

Adviesbureau JBR heeft het netwerk van zijn interim executive-praktijk uitgebreid met een drietal nieuwe bestuurders: Hans Reinigert, Heske van Eyck van Heslinga en Suzanna Koning.

JBR Interim Executives werd opgericht in 2017 en is sindsdien uitgegroeid tot een van de bekendere interimbureaus voor specialisten op CxO-niveau. Alle leden van het netwerk kunnen bogen op jarenlange ervaring als CEO of bestuurder, en helpen opdrachtgevers door op interimbasis de continuïteit te borgen in tijden van strategische verandering – denk aan bedrijfsovernames, herfinancieringen, herstructureringen of bedrijfsopvolging.

De praktijk werkt vooral voor (grotere) familiebedrijven, private equity-deelnemingen, kleinere beursfondsen of Nederlandse dochters van internationale holdings.

Hans Reinigert, Heske van Eyck van Heslinga, Suzanna Koning - JBR

Met de toevoeging van Hans Reinigert, Heske van Eyck van Heslinga en Suzanna Koning – die zich exclusief zullen inzetten via JBR Interim Executives – groeit het netwerk van topspecialisten uit naar tien. Harm Tunteler, Managing Director van JBR Interim Executives, geeft aan: “Deze kennisbundeling is inspirerend voor onze mensen en van waarde voor onze opdrachtgevers.”

Hans Reinigert heeft meer dan twintig jaar ervaring opgedaan in de maritieme en offshore-sector, en bekleedde gedurende deze periode verschillende leidinggevende posities als algemeen directeur en managing director. Hij heeft leidinggegeven en meegewerkt aan succesvolle reorganisaties, herstructureringen en strategische heroriëntaties.

“Ik ken JBR al langer. Ze hebben een goede reputatie en zijn gespecialiseerd in de maritieme en offshore-sector, waar ook mijn roots liggen. Dit past bij mijn ervaring en kennis en ik sluit me daarom graag aan bij JBR Interim Executives.”

Heske van Eyck van Heslinga brengt een lange staat van dienst in de consultancy en industrie mee naar JBR. Na zes jaar bij Akzo Nobel maakte ze de overstap naar de adviesbranche en werkte voor Bakkenist (ingelijfd door Deloitte) en vervolgens als partner/managing director bij Berenschot en ConQuaestor. De afgelopen vijftien jaar was ze actief als interim adviseur/bestuurder.

Van Eyck van Heslinga heeft interimervaring in zowel de profit- als nonprofit-sectoren en is gespecialiseerd in strategische bedrijfsvoering, financiën, ondernemingsrecht en governance. “Ik werk graag samen met professionele en bevlogen collega’s en met name ook de consultants van JBR, zodat we kennis kunnen bundelen. Daarom sluit ik me aan.”

Suzanna Koning is een voormalig McKinseyaan die verschillende bestuursfuncties heeft bekleed in de food en consumentengoederensectoren, onder meer bij Danone en Ahold. De afgelopen drie jaar was ze bestuurslid bij DPG Media (het het grootste mediahuis van Nederland), waar ze leidinggaf aan de News & Data-divisie.

“Na vaste banen op directieniveau wil ik werkelijk impact kunnen maken bij organisaties in verandering als interim-CEO”, vertelt Koning over haar keuze om zich aan te sluiten bij JBR Interim Executives.