Zes partijen leveren IT-experts aan overheidsdienstverlener Logius

03 november 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

De Rijksoverheid heeft na een Europese aanbesteding zes partijen geselecteerd om IT-professionals te gaan leveren aan Logius.

Logius vormt een onderdeel van de Rijksoverheid, dat zorgdraagt voor producten en diensten van de digitale overheid, zoals DigiD, MijnOverheid en Digipoort. Het onderdeel is een belangrijke dienstverlener binnen het Rijk op het gebied van ICT en digitalisering, en speelt een aanjagende functie in de digitale transformatie agenda van de overheid.

De Europese aanbesteding die Logius uitschreef had als doel partners te vinden die benodigde en gespecialiseerde IT-expertise kunnen leveren aan afdelingen en programma’s binnen Logius. Met de juiste expertise binnen handbereik kunnen IT-projecten naar behoren worden uitgevoerd en interne IT-werkzaamheden bij onvoldoende capaciteit, of waar nodig, worden overgenomen.

Zes partijen leveren IT-experts aan overheidsdienstverlener Logius

Na een vergelijkingstraject zijn zes partijen geselecteerd: LINKIT, Between, Ukomst, Ordina, Cimsolutions (in samenwerking met VKA) en HeadFirst (in samenwerking met Atos). Zij mogen de komende vier jaar op exclusieve basis externe IT-professionals leveren aan de dienst, en zullen (meestal) via mini-competities onderling uitmaken wie een opdracht mag leveren. De totale raamovereenkomst heeft een opdrachtwaarde van €80 miljoen, circa €20 miljoen per jaar.

De zes verkozen partijen tonen zich vanzelfsprekend verheugd met de gunning. Zo zegt Geo van der Wilk, bestuurder bij HeadFirst Group: “Ik ben trots op ons bidmanagementteam vanwege de inspanning die ze, in samenwerking met Atos, gedaan hebben om deze mooie opdrachtgever te laten besluiten HeadFirst als intermediair te kiezen.”

Dennis Struyk, commercieel directeur publieke sector bij Ordina laat weten: “Wij zijn Logius dankbaar voor deze meerjarenovereenkomst. Deze langdurige samenwerking, gecombineerd met onze kennis en ervaring die wij de afgelopen jaren bij Logius hebben opgebouwd, maakt dat we nog actiever bij kunnen dragen aan de versnelling van de digitale agenda van de overheid.”

Als onderdeel van dezelfde aanbesteding, maakte SSC-ICT recent bekend zes partijen te hebben gekozen voor een vergelijkbaar mandaat. De zes winnende partijen zijn HeadFirst (in samenwerking met Atos), Itaq, LINKIT, Ordina, Cimsolutions (in samenwerking met VKA) en De Staffing Groep – zij mogen de komende vier jaar voor zo’n €155 miljoen aan IT-expertise leveren.