Been Management Consulting trekt Niels van den Hoek aan

23 juli 2020 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Been Management Consulting heeft Niels van den Hoek officieel als Associate Consultant aan zich verbonden. Al sinds 2007 is de ervaren manager en ondernemer werkzaam in de afval- en grondstoffensector. Ook werkte hij al eerder samen met Been Management Consulting. “We zijn dan ook heel blij met zijn komst”, laat het bureau weten.

Niels van den Hoek begon als student zijn carrière als excursieleider bij een afvalenergiecentrale van AVR, om vervolgens als management trainee aan de slag te gaan bij Van Gansewinkel. Daar werkte hij in verschillende commerciële en operationele leidinggevende functies, in zijn laatste rol als manager van het Customer Service Center. In diezelfde tijd, in 2014,  begon hij zijn eigen internationale startup in de afvalverwerking: SweepSmart.

Van den Hoek richtte het bedrijf op samen met Van Gansewinkel-collega Silvia de Vaan. Samen ontwikkelden de twee een oplossing voor de afvalproblematiek in Zuidoost-Azië. Van den Hoek blikt terug: “Dit hebben we gedaan door de informele sector, waste pickers, onderdeel te maken van het formele systeem en de productiviteit te verhogen middels Europese inzamel- en sorteertechniek.” In teamverband hebben de twee ondernemers in de regio diverse businesscases ontwikkeld en diverse opdrachten voltooid,

Been Management Consulting trekt Niels van den Hoek aanVanaf 2018 kwam Van den Hoek vanuit een freelancerol in aanraking met Been Management Consulting. Het adviesbureau, dat is gevestigd op Schiphol, helpt klanten in de sectoren chemie, energie, farma & life sciences en transport & mobiliteit bij verandertrajecten. “Ik werk al twee jaar met plezier samen met Been. Zo heb ik binnen de sector een mooie opdracht gedaan voor Attero (afvalverwerkingsbedrijf, red.)”, vertelt Van den Hoek.

Zijn keuze om zich formeel als Associate Consultant bij Been Management Consulting aan te sluiten komt dan ook niet uit de lucht vallen. “Dit jaar heeft Been zijn missie aanscherpt, met het doel om in 2024 alleen nog maar opdrachten te doen die bijdragen aan een duurzame wereld”, vertelt Van den Hoek. “Afval en grondstoffen horen daar natuurlijk bij. Ik ben gevraagd om de propositie nog verder uit te bouwen en daarbij help ik graag.” 

“Ik geloof erin dat consulting meer sectorgericht wordt, een goede adviseur komt dan naast de bestaande tools en techniek ook specifieke sectorkennis brengen”, vervolgt hij. “Mijn achtergrond past daarbij.” De ervaren consultant en ondernemer zal zich vanuit het adviesbureau gaan inzetten in het ondersteunen van bedrijven in de afval- en grondstoffensector, een sector die momenteel in het teken staat van de transitie naar een circulaire economie.

Van den Hoek: “Wij helpen de sector en de klant graag deze transitie te versnellen. Om deze versnelling mogelijk te maken richten wij ons in eerste instantie op drie focusgebieden: efficiënte & kostenreductie, transformatie en ketensamenwerking.”

Van den Hoek voegt zich binnen Been Management Consulting bij een team van bijna veertig professionals, dat onder leiding staat van Laurent-Jan van der Westen, Ralph Lodder, Patrick Filius en oprichter Roel Beentjes.

Begin dit jaar werd het team van Been Management Consulting versterkt met associate partner Marieke Besamusca.