Ervaren adviseur Marieke Besamusca sluit zich aan bij Been MC

13 februari 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Been Management Consulting heeft zijn team uitgebreid. Sinds enige tijd zet de ervaren professional Marieke Besamusca zich in voor het adviesbureau dat is gevestigd op Schiphol.. 

In de rol van Associate Partner houdt Marieke Besamusca zich bij Been MC bezig met het realiseren van veranderingen en verbetering bij klantorganisaties. Ze legt uit hoe ze te werk gaat: “Elke klus en elk project verdient een eigen specifieke aanpak. Dit betekent dat ik elke keer opnieuw kijk naar wat de situatie is en wat er bij deze organisatie nodig is. Op basis daarvan zet ik methodieken en interventies in om beweging te creëren, zodat de verandering een kans krijgt en resultaten verbeteren.”

Besamusca kan leunen op bijna twintig jaar aan werkervaring. Ze maakte eind vorig jaar de overstap naar Been Management Consulting vanuit consultancykantoor Myrtle Consulting Group. Ze vervulde hier – tussen 2015 en 2019 - de rol van partner, net als de periode daarvoor – tussen 2008 en 2015– toen nog voor Oper8 Consulting dat later opging in Myrtle Consulting Group

Ervaren adviseur Marieke Besamusca sluit zich aan bij Been MC

Eerder bekleedde Besamusca bij enkele andere organisaties adviesrollen. Zo was ze tussen 2004 en 2007 werkzaam bij Celerant Consulting als Projectmanager, tussen 2002 en 2004 bij het European Institute of Management als Consultant en van eind 2001 en tot eind 2002 was ze bij autogigant DaimlerChrysler actief als Adviseur. Nadat Besamusca in 1999 aan de UvA haar doctorandustitel in de Sociologie behaalde, begon ze haar professionele loopbaan bij Celerant Consulting, de organisatie waar ze in 2004 naar zou terugkeren.

“De proces-, chemie-, food-en non-foodindustrie vormen een rode draad in de opdrachten waaraan ik heb bijgedragen. Ik heb veel ervaring en kennis opgedaan op het vlak van manufacturing excellence, lean en performance management. Daarnaast heb ik veel kennis van project-, programma- en changemanagement om veranderingstrajecten te kunnen begeleiden. Ik heb me specifiek verdiept op het gebied van coaching en groepsdynamica. Met deze bijzondere combinatie haal ik het beste uit organisaties”, besluit Besamusca.