Hoe ze bij Bewegin lol blijven maken op afstand

22 juli 2020 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Bij Bewegin draait alles om het ontwikkelen van talent. Het bieden van uitdagende opdrachten aan junior organisatieadviseurs en het voorschotelen van een programma waarmee ze hun vaardigheden kunnen ontwikkelen.

Ook belangrijk binnen een traineeshiptraject is om op de juiste momenten plezier met elkaar te kunnen maken. Pieter Wolthuis, aanjager binden & boeien bij Bewegin, legt uit: “Plezier maken en samen lol maken. Want hoe leuker je het met elkaar hebt, hoe beter dat is voor de samenwerking.” 

Het ‘fun’-element bestaat onder meer uit uitjes, samenkomen voor trainingen, gezelligheid en meer. Toen de coronacrisis zich ontvouwde, werden deze elementen echter abrupt stopgezet, vertelt Wolthuis: “Toch zijn we zoveel mogelijk in fun blijven investeren. We zijn doorgegaan met samenwerken, ontmoeten en plezier maken. Waar het maar kon, altijd op afstand.”

Hieronder enkele voorbeelden van activiteiten en initiatieven die Bewegin heeft opgezet, “om de lol erin te houden: 

Wekelijks een work-out

Nu werknemers veel thuis zijn gedurende de coronacrisis, is het voor hen best een uitdaging om nog energie uit hun werk te halen. Bewegin heeft hiertoe een oplossing bedacht – een wekelijkse work-out. Onder leiding van een trainer sport het hele team van Bewegin elke maandag een uur lang samen. “Samen de week beginnen en elkaar op het scherm tot het gaatje zien gaan, dat is lekker, daarna kan iedereen er weer fit en fris tegenaan”, legt Wolthuis uit.

Tips van Thijs

Wordt er op de maandagen op een vast moment gesport – “Het is lekker om een ritme te hebben in de week” – zo is er ook voor de dinsdag iets nieuws geïntroduceerd: ‘de thuiswerktips van Thijs’. Wolthuis: “Onder het motto ‘Oost west, Thijs best’ deelt onze collega Thijs van de Woestijne elke dinsdagmiddag een video met een ludieke thuiswerktip. Lekker lollig, voor het betere Thijswerken.”

Hoe ze bij Bewegin lol blijven maken op afstand

Donderdag update

Op woensdag is er binnen Bewegin een pauze ingelast, als het gaat om dit soort activiteiten – “we laten iedereen met rust”. Op donderdag treffen de teamleden elkaar weer, met iedere keer één vast agendapunt, een inhoudelijke update vanuit het kernteam, legt Wolthuis uit. In een videoboodschap wordt het hele team bijgepraat over de laatste ontwikkelingen. “Bewegin is geen verzameling starters, maar een team van ambitieuze talenten – ook op afstand’”, licht Wolthuis toe. 

Vrijmibo

Wekelijks organiseert Bewegin een vrijdagmiddagborrel (vrijmibo), waarbij deze iedere week op een verrassend nieuwe manier wordt ingevuld, vertelt de talentmanager: “Van muziekquiz tot pubquiz, van borrelroulette tot Ranking the Talents, van muziekbingo tot Wie ben ik? – het is allemaal al voorbijgekomen.”

Special Social Club

Naast al deze (nieuwe) initiatieven, wordt door de talenten  van Bewegin ook veel plezier gehaald uit het voor elkaar krijgen van sociale initiatieven. Wolthuis legt uit: “Zo ontstond het idee om aan de slag te gaan met initiatieven die niet alleen voor onszelf leuk zijn, maar ook voor anderen.” Het betreft de oprichting van de zogeheten Special Social Club, een initiatief waarbij feestjes worden georganiseerd voor mensen met een beperking, zodat ook deze doelgroep een gezellig avondje uit kan.

Zo organiseerde Bewegin onder meer een speciale pubquiz ten behoeve van de Special Social Club. Voor deze gelegenheid vergrootte het bureau hun talentengroep voor één middag flink, en nodigde het ook de leden van enkele studieverenigingen in hun netwerk uit: Polis, EOS en Synergy. Ook de consultants van innergo, het zusterbedrijf van Bewegin, deden mee, evenals de mensen van de Special Social Club zelf. Gedurende de middag werd bijna €750 aan donaties opgehaald voor de Special Social Club. Wolthuis blikt terug: “Het was een spannende en gezellige quiz, Heel gaaf en met een mooi resultaat!