JBR breidt interim executive netwerk uit met drie leden

20 juli 2020 Consultancy.nl

JBR Interim Executives heeft het team uitgebreid met drie ervaren interimmers: Rita van den Bor, Bart Kroon en Ed Flohr. Zij zullen bij opdrachtgevers ingezet worden als interim directeur, met name in trajecten waarbij er strategische en noodzakelijke veranderingen in het spel zijn.

Wanneer dga’s en bestuurders zich in een positie bevinden waarin ze onvoldoende in staat zijn hun bedrijf weer winstgevend te maken of noodzakelijke strategische veranderingen door te voeren, kan het inschakelen van een externe executive uitkomst bieden. JBR Interim Executives, onderdeel van strategie- corporate finance- en restructuring-specialist JBR, voorziet sinds de oprichting van de tak in 2017 in die vraag naar interim bestuurders. JBR Interim Executives richt zich exclusief op interim management op CEO- en CRO-niveau.

De afgelopen jaren is de interim management-praktijk onder leiding van Managing Director Harm Tunteler geleidelijk gegroeid. Zo werd in 2018 bijvoorbeeld Arvid Manneke aan het team toegevoegd, evenals Angelique van der Lugt en Heleen Gulik. En ook nu, in een tijd waarin de coronacrisis complete sectoren op zijn kop zet, heeft de interim executive-tak een drietal ervaren interim bestuurders aan boord gehaald.
Rita van den Bor, Bart Kroon en Ed Flohr - JBR Interim ExecutivesOm te beginnen Rita van den Bor, een ervaren directeur met een brede internationale managementachtergrond. Van den Bor beschikt over uitgebreide kennis van beursgenoteerde multinationals, het middelgroot familiebedrijf, private equity gefinancierde ondernemingen en eigen ondernemerschap. Haar cv bestrijkt zowel het B2C- als B2B-segment. Zo heeft ze ervaring opgedaan in onder meer de agri, food en consumentenmarkten. De afgelopen zes jaar was ze eigenaar van meerdere multichannel ‘care & cosmetics’-bedrijven. In haar vroegere loopbaan vervulde ze leidende marketing- en managementrollen binnen onderdelen van multinational Sara Lee.

Gevraagd waarom ze voor JBR Interim Executives heeft gekozen, geeft Van den Bor aan: “Ik heb me georiënteerd op bureaus waar ik me zou kunnen aansluiten. JBR staat goed bekend in de markt, als een professionele partner met een hoog analytisch niveau.” Ze voegt toe: “JBR biedt de combinatie van corporate finance en interim executive management. Vakinhoudelijk zie ik een meerwaarde in deze combinatie van kennis en diensten. Daarnaast staat JBR hierdoor in continu contact met het bedrijfsleven. Het is voor mij een voordeel om de kracht van onze gezamenlijke kennis en netwerken te bundelen.”

Ook Bart Kroon is gestart bij de interim management-praktijk van JBR. Over het werkveld en zijn rol zegt hij: “Ik vind het belangrijk dat je kunt terugvallen op een team voor reflectie en advies. Het gaat immers in een opdracht niet alleen om wie de interim directeur is, maar ook wat hij of zij meebrengt. Om waarde te halen uit een team, is het belangrijk dat er een gedeelde of gedragen visie is en de bereidheid om te investeren in elkaars klussen. We hebben veel overeenkomsten en we kijken op dezelfde wijze naar het vak.”

Kroon beschikt over een sterk trackrecord in de sectoren food, agri, IT, finance, overnames, procurement, technology sales, strategische transitie en heroriëntaties. Gedurende zijn loopbaan deed Kroon ruime internationale ervaring op, zowel in een corporate setting als binnen een scale up-omgeving. De algemeen manager heeft daarnaast ruime ervaring in strategische transities en heroriëntaties, waaronder ook in de rol van CFO in turnarounds en herstructureringen.

Meest recentelijk was hij als Managing Partner ruim zevenenhalf jaar werkzaam voor SolutionsInsight. Het consulting & interim leadership boutique bureau is gespecialiseerd in grootschalige bedrijfstransformaties en ondersteunt onder meer bij overnames, afsplitsingen en financiële transacties.

“Een team vergroten is ook versterken. Zeker in de komende tijd zien we dat er behoefte is aan after-covid management.”

De derde versterking van het team van JBR Interim Executives is Ed Flohr, een professional met jarenlange interim management-ervaring bij (grote) familiebedrijven, corporates, mkb’s, scaleups en startups, alsmede venture capital en private equity, zowel Nederlands als internationaal. Sectoren waarop hij zich gedurende zijn loopbaan heeft toegelegd zijn onder meer de hightech, cleantech, chemie en de maakindustrie.

Vakinhoudelijk kan de interim bestuurder bogen op ruime ervaring in ondernemerschap, strategie, business development, en finance. Voorafgaande aan zijn uiteenlopende interim managementrollen in de laatste 10+ jaar, was hij onder meer als marketing manager actief bij Fokker Services en in zijn vroege loopbaan enkele jaren als beleidsadviseur bij het ministerie van Economische Zaken.

Over zijn keuze voor JBR zegt hij: “Ik voel een sterke fit met de mensen van JBR Interim Executives. We zijn allemaal modern denkende, flexibele, niet-dogmatische personen. We gaan voor kwaliteit en niet voor status. Daarnaast hebben we in het team een grote verscheidenheid aan ervaring en kennis, waardoor we opdrachten goed kunnen invullen.”

Managing Director Tunteler toont zich verheugd met de toevoeging van de ervaren bestuurders in het team. Hij laat weten: “Een team vergroten is ook versterken. Zeker in de komende tijd zien we dat er behoefte is aan after-covid management. Er zal een toenemende vraag zijn naar een snelle match en een persoonlijke ‘klik’ met een interim manager.”

Hij benadrukt tot slot de kracht die uitgaat van de verschillende achtergronden van de nieuwe interim managers: “Het nieuwe kernteam biedt diversiteit in man/vrouw, persoonlijkheid en sectorkennis. De sectorkennis die nu beschikbaar is in het team, sluit aan bij de sectoren van JBR.”


Meer nieuws over
×
×
Accenture ACE Company Adaptif Adlasz Adviesgroep Novius AevesBenefit Anderson MacGyver Andersson Elffers Felix Annalise Arlande Arthur D. Little AT Osborne Atos Consulting Bain & Company Baker Tilly BDO BearingPoint Berenschot Best Value Group Bewegin Bisnez BlinkLane Consulting BluPoint BMC Boer & Croon Management BOLD Bostec Boston Consulting Group Bright & Company | People Strategy Buitenhuis Advies buro C5 Bvolve Capgemini Invent Cegeka Consulting Cmotions COMATCH Conclusion Count & Cooper CPMview De Issuemakers De Kleine Consultant Deloitte Delta Capita Digital Power Dimensys Ecorys Eden McCallum Energyprofs Enigma Consulting Eurekon EY EY-Parthenon Finext First Consulting Flowant flowresulting Fronteer FTE Groep FTE Improvery Galan Groep GalanNXT Grant Thornton Groenewout Gupta Strategists Gwynt Hamstra & Partners Hogenhouck m&a Hospitality Group Hot ITem House of Performance IG&H Improven innergo INNOPAY Intermedius ITDS Business Consultants Itility JBR JBR Interim Executives Kearney Kirkman Company Korn Ferry KplusV KPMG Kruger Kurtosis KWINK groep Leeuwendaal M3 Consultancy Magnus Marktlink Mazars McKinsey & Company Mercer Merkle METRI Mitopics MLC Mobilee Möbius Monitor Deloitte Morgens MSR Consulting Group NEWCRAFT Node1 Oliver Wyman OrangeX Ordina Organize Agile p2 PA Consulting Group Paul Postma Marketing Consultancy People Change PNO Consultants Projective Protiviti Proven Partners Prowareness PwC Quint Quintop Raad van Toekomst RedFoxBlue ResidentieProfs RGP Rijnconsult Riverwise Roland Berger Salvéos Schaekel & Partners SeederDeBoer Sia Partners Significant Groep Simon-Kucher & Partners SiRM Solid Professionals SOLVE Consulting SparkOptimus Staffing MS Strategy& Student Consultancy Group Summiteers Supply Value Symbol Synechron The Next Organization Trevian Turner TWST TwynstraGudde UMS Group UniPartners UPD Van Oers Corporate Finance Vanberkel Professionals Varrlyn Vasco Consult Vintura VODW Volt Strategy Voogt Pijl & Partners Wielinq WIN Xebia Yellowtail YGroup YNNO Young Advisory Group YourConnector Zanders Zestgroup