Ervaren CEO Arvid Manneke versterkt JBR Interim Executives

18 september 2018 Consultancy.nl 2 min. leestijd

JBR Interim Executives heeft ervaren bestuurder Arvid Manneke toegevoegd aan het kernteam van Interim Executives. Vanuit de interim management praktijk van JBR zal Munneke beschikbaar zijn voor Interim CEO posities en als tijdelijke bestuursvoorzitter, met name in trajecten waarbij er strategische en noodzakelijke veranderingen aan de orde zijn. 

Arvid Manneke (59) is een ervaren (interim) bestuurder met een uitgebreid trackrecord in onder meer de farmaceutische groothandel en detailhandel-, productie- en supply chain sectoren. De afgelopen ruim tien jaar heeft hij als CEO aan het roer gestaan van farmaconcern Alliance Boots Nederland, daarvoor was hij drie jaar CEO van logistieke dienstverlener Koninklijke Frans Maas Groep en van textielbedrijf Stork Prints Group. 

In zijn vroege loopbaan heeft Manneke verder verschillende commerciële management posities bekleed. Zo was hij enkele jaren commercieel directeur van Mediq, een retail en distributiebedrijf voor farmaceutische en medische producten. En in de zeven jaren daarvoor had hij er (toen nog onder de naam OPG) diverse marketing en sales management posities vervuld.

Ervaren CEO Arvid Manneke versterkt JBR Interim Executives

Zijn ruime ervaring gaat Munneke nu inzetten bij JBR Interim Executives, de vorig jaar gelanceerde interim management praktijk van consultancybureau JBR. De nieuwe tak, die wordt geleid door de ervaren interim directeur Harm Tunteler, vormt een toevoeging op de reeds bestaande diensten van JBR, die gericht zijn op strategie, corporate finance en restructuring. JBR Interim Executives helpt opdrachtgevers bij de implementatie van advies en met tijdelijke tijdelijke invulling van zware management rollen – als CEO of bijvoorbeeld CRO (Chief Restructuring Officer). In sommige gevallen zet JBR Interim Executives het advies van JBR zelf voort, in andere gevallen wordt JBR Interim volledig los van JBR ingeschakeld. 

Harm Tunteler, Managing Director van JBR Interim Executives, toont zich verheugd over de versterking van het kernteam en geeft aan: “Als iemand voldoet aan de criteria voor het soort opdrachten die wij doen is dat zeker Arvid. Hij heeft meerdere zware eindverantwoordelijke functies vervuld, in zeer diverse sectoren en verschillende aandeelhouders settings.” Over de kwaliteiten van de ervaren interim bestuurder zegt Tunteler verder: “Steeds heeft hij de gewenste verandering succesvol weten door te voeren. In complexe situatie weet hij strategie aan te scherpen en dit tactisch alsmede operationeel in actie om te zetten en de gewenst resultaten te bereiken.”

Met de komst van Manneke bestaat het kernteam nu uit acht Interim Executives, die exclusief voor en vanuit JBR werken bij de diverse opdrachtgevers.

Lees ookJBR Interim Executives wil markt voor tijdelijke topbestuurders openbreken.