Lean Green Belt training van FTE nu ook virtueel

11 juni 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd

FTE Improvery heeft een online trainingsprogramma gelanceerd, waarmee deelnemers een Lean Green Belt kunnen behalen. 

De training stelt deelnemers in staat om in slechts drie weken tijd het officiële LCS Green Belt diploma te verkrijgen. De Green Belt training – die door de huidige maatregelen volledig online wordt gegeven en over zes trainingsblokken is verspreid – is internationaal geaccrediteerd op niveau 1A, 1B en 1C door het Lean Competency System (LCS), waarmee de training in Nederland op het hoogste niveau ligt.

Tijdens de opleiding leren de cursisten de Lean Green Belt tools onder andere met behulp van een professioneel e-learning portaal. Hier krijgen de deelnemende cursisten online toegang toe. Op dit digitale portaal staan bergen aan Lean materiaal, filmpjes en casuïstiek waar de cursisten eindeloos van kunnen leren.

Green Belt training van FTE nu ook virtueel te volgen

Tijdens de zes online trainingsblokken staan de trainers van FTE Improvery – Sybrand Hoekstra en Arthur Pans – stil bij het vertalen van de kennis naar de praktijk. Zij delen hun jarenlange ervaring in Lean en nemen deelnemers mee in de FTE Improvery filosofie. Hierbij staat het 5P-model (Purpose, Performance, Process, Problem Solving, People) centraal.

Om voldoende ruimte te houden voor interactie en persoonlijke vragen bestaan de klasjes uit maximaal acht personen.

Een van de sessies betreft een praktijkverdieping. Hierin geeft Paul van Schaik een uitgebreide workshop over hoe hij als directeur Lean en Continu Verbeteren bij de NS heeft geholpen bij het bereiken van een prestatie-doorbraak. 

Na het afronden van de training, zijn professionals in staat om de Lean methodologie en tools toe te passen in de praktijk. Ook kunnen ze het belang van Lean actief uitdragen naar hun collega’s en fungeren ze als een Lean ambassadeur binnen de organisatie.

Omdat de training online wordt gegeven kan deze aangeboden worden voor €990 exclusief BTW (normaal kost zo'n training ruim €2.000 exclusief BTW).

Review van een cursist

“Wat een leuke training. Iedereen kan continu verbeteren, alleen hoe pak je dit aan? De trainers weten deze vraag op een enthousiaste en inspirerende wijze te beantwoorden. Onderdeel van de training is het verbeteren van een praktijkcase uit jouw dagelijkse situatie. Hierdoor wordt de training direct toegepast in de praktijk. De trainers weten de aandacht vast te houden door een goede mix van theorie, praktijkoefeningen en praktijkvoorbeelden.”