Metri voegt Galorath-tool toe aan IT Intelligence-diensten

26 mei 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

IT-adviesbureau Metri is een partnership aangegaan met Galorath, een Amerikaanse leverancier van begrotingssoftware. 

De software van Galorath richt zich op een van de belangrijkste, maar tegelijkertijd moeilijkste onderdelen van projectplanning: kostenbegrotingen. Door betere inzichten te krijgen in het begroten van projecten, zeker ook in de agile-wereld van vandaag, kan het succespercentage van projecten enorm worden verhoogd. 

Sergej Berendsen, algemeen directeur van Metri, heeft in de praktijk veelvuldig de impact gezien die betere prognoses kunnen maken. Metri past de zogeheten SEER-oplossing van Galorath al jaren toe in zijn adviesdiensten, en “veel klanten kijken terug op succesvolle programma’s dankzij de samenwerking tussen de Galorath-tooling en de Metri-database met de data van tienduizenden projecten, releases en sprints.”

Metri voegt Galorath tool toe aan IT Intelligence diensten

Door de krachtenbundeling tussen beide bedrijven kan nauwkeuriger antwoord gegeven worden op vragen als ‘Hoeveel mensen moet ik in de teams zetten om de doelen te bereiken?’, ‘Hoeveel kost het om de go-live van een systeem met drie maanden naar voren te halen?’ of ‘Wat zijn de totale kosten het project?’ 

Voortbouwend op hun samenwerking wordt Metri nu de exclusieve partner van Galorath in Nederland. “We zijn vanzelfsprekend trots dat we deze diensten exclusief aan IT Nederland kunnen bieden”, geeft Berendsen aan. Ter ondersteuning van het partnership heeft Metri een aantal consultants die gecertificeerd zijn in het gebruiken van de Galorath-tooling. 

Voor Metri biedt het partnership de mogelijkheid om zijn IT Intelligence-dienstverlening verder uit te breiden. Deze bestaat nu uit vier soorten diensten:

  • Portfolio Analysis Suite: snel inzicht krijgen in de kwaliteit van een applicatieportfolio
  • Estimation Suite: het meten en begroten van realisatietrajecten (gebaseerd op Galorath)
  • Team Performance Suite: het meten van de performance van interne of externe teams
  • Software Quality Suite: MRI-scan van de kwaliteit van en risico’s in een applicatie

Andere diensten die Metri levert omvatten strategisch IT-advies, IT-benchmarking en IT-sourcing-dienstverlening.