UPD vernieuwt Lean Six Sigma kennis- en opleidingsplatform

24 maart 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel

UPD heeft een nieuwe versie gelanceerd van Six Sigma, zijn kennis- en opleidingsplatform op het gebied van continu verbeteren en vernieuwen.

Toen UPD zijn SixSigma.nl-website startte, was het een van de eerste Nederlandse bedrijven die een ‘dedicated’ site optuigde voor het toen razendsnel opkomende Six Sigma-vakgebied. Six Sigma deed voor het eerst zijn intrede in de jaren 80. De benadering verwierf brede erkenning nadat General Electric haar halverwege de jaren 90 tot centrale pijler maakte binnen zijn bedrijfsstrategie.

De methode maakt gebruik van een statistiek-gebaseerde en datagedreven aanpak voor continu verbeteren, vooral gericht op productieprocessen. Six Sigma helpt bij het verbeteren van kwaliteitsbewaking en de efficiëntie en effectiviteit van processen.

Gemeengoed

Volgend op de introductie van Six Sigma, was een golf van andere continu verbeteren-methodologieën zichtbaar in de markt, waaronder Lean, Agile, Scrum en vele anderen. Inmiddels zijn al die methodologieën evengoed gemeengoed geworden in ons land, binnen uiteenlopende sectoren – van de industrie tot bijvoorbeeld de segmenten automotive, consumentengoederen evenals dienstverlenende segmenten zoals financial services, telecom en zakelijke advisering.

UPD vernieuwt Lean Six Sigma kennis- en opleidingsplatform

De vernieuwde Six Sigma-site van UPD fungeert als een kennis- en opleidingsplatform voor deze onderwerpen, en put uit de jarenlange ervaring van UPD’s consultants, trainers en veranderaars in het vakgebied. Vanuit de kennisbank presenteert de nieuwe website uiteenlopende informatie over de achtergrond van relevante onderwerpen, evenals best practices, voorbeelden van toepassingen en tips voor managers en operationele professionals.

Het platform zoomt daarnaast in op meerdere moderne thema’s die nauw verbonden zijn met Lean werken, waaronder design thinking (een aanpak waarbij de wensen van de klant centraal staan in de concept- en procesontwikkeling) en automatisering-gerelateerde onderwerpen zoals process mining en robotic process automation (RPA). De Opleidingen-rubriek biedt een overzicht van de trainingen en cursussen die UPD aanbiedt per thema en sector.

“Het oude SixSigma.nl dateerde alweer van tien jaar terug en was nodig aan vernieuwing toe. We zijn erg trots op de vernieuwing”, zegt Mark Vogel, marketeer bij UPD.