Voormalig Etihad-topman wordt adviseur bij PA Consulting

13 maart 2020 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Internationaal advieskantoor PA Consulting heeft voormalig CEO van Etihad Airways, Peter Baumgartner, aan boord gehaald als Senior Advisor. Zijn nieuwe adviesrol zal hij vervullen binnen Nyras, de luchtvaartadviespraktijk van PA Consulting. 

Peter Baumgartner is een door de wol geverfde bestuurder met meer dan twintig jaar aan ervaring binnen de luchtvaartsector. Een groot gedeelte van zijn loopbaan was hij werkzaam voor internationale luchtvaartonderneming Etihad Airways, na Emirates de grootste luchtvaartmaatschappij in de Verenigde Arabische Emiraten.

Ruime bestuurlijke ervaring

Tussen 2016-2018 leidde hij Etihad Airways als CEO, na eerder jarenlang de rol van Chief Commercial Officer te hebben bekleed. De afgelopen jaren heeft Baumgartner binnen de Etihad Aviation Group een senior strategierol vervuld. In zijn vroege loopbaan werkte hij ruim zes jaar in verschillende managementrollen op het snijvlak van marketing en customer relationship management. 

In zijn nieuwe rol als Senior Advisor is Baumgartner nu aan de slag gegaan bij Nyras, opgericht in 2013 een voormalig Brits adviesbureau dat in 2017 door PA Consulting is overgenomen en inmiddels fungeert als de luchtvaartadviespraktijk van het consultancykantoor. De praktijk, gevestigd in de UK, is onder andere gespecialiseerd in slottransacties, leasingbeheer en wagenparkadvies, inclusief financiële adviesdiensten.

Peter Baumgartner, PA Consulting GroupVanuit Nyras heeft Baumgartner de taak gekregen om de PA’s Aviation Advisory Board op te richten, een non-executive groep van senior luchtvaartprofessionals. “De Board helpt PA’s strategie voor de snelgroeiende luchtvaart business vorm te geven en ondersteunt de best mogelijke dienstverlening voor de gehele luchtvaartindustrie en haar klanten.” 

In een reactie op de benoeming van Baumgartner, laat Richard Davey, die in 2003 Nyras oprichtte en vandaag de dag binnen PA Consulting de rol van Global Head of Aviation vervult, verheugd weten: “Ik werk al meer dan twintig jaar met Peter en heb het grootste respect voor zijn prestaties in de luchtvaartsector”, om daar aan toe te voegen: “Ik ben zeer verheugd om met hem te kunnen blijven werken, terwijl hij de overstap maakt van Etihad Aviation Group. Hij neemt waardevolle sectorinzichten mee, waarmee we de organisatie naar de volgende ontwikkelingsfase kunnen brengen.”

Baumgartner toont zich enthousiast over zijn nieuwe rol en de samenwerking met Davey: “Ik kijk er naar uit om met Richard en zijn groeiende team van luchtvaartexperts bij PA te mogen samenwerken”. Verder geeft hij aan: “Ik waardeer hun innovatie en hun vermogen om bij te dragen aan succesvolle resultaten en graag help ik hen een beter begrip te ontwikkelen van de complexe behoeften van hun luchtvaartklanten.” Ook prijst Baumgartner Davey voor zijn uitgebreide expertise: “Gedurende mijn carrière was het niet denkbaar om niet naar Richard en zijn team te gaan op momenten dat uitzonderlijke inhoudelijke expertise vereist was."