Panos Kakoullis wordt nieuwe topman van PA Consulting

14 februari 2020 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

PA Consulting krijgt een nieuwe CEO. De van oorsprong Griekse Panos Kakoullis zal later dit jaar het stokje overnemen van Alan Middleton, die het consultancykantoor dertien jaar heeft geleid. 

De afgelopen jaren heeft PA Consulting – nadat private equity-investeerder Carlyle Group in 2015 een meerderheidsbelang nam in het kantoor – een sterke groei doorgemaakt. De man die het kantoor in deze periode heeft geleid, Alan Middleton, heeft nu aangekondigd te zullen terugtreden en het leiderschap over te dragen aan Panos Kakoullis. Voor een soepele transitie zullen beide leiders zich de komende maanden bezighouden met de overdracht van verantwoordelijkheden, waarna Middleton de overstap zal maken naar een adviesrol binnen de organisatie. 

Kakoullis maakt de overstap van Deloitte, waar hij dertig jaar werkte en tot voor kort leiding gaf aan de wereldwijde audit- en assurance-praktijk van het Big Four-kantoor. Vorig jaar was Kakoullis naar verluidt in de race om David Sproul te vervangen als North West Europe CEO. Volgens ingewijden greep Kakoullis net naast deze rol, naar verluidt vanwege de (te) nauwe link met de auditkant van de operaties – de accountancypraktijken van het Big Four-kantoor hebben in de UK veel kritiek gekregen, door een reeks schandalen de afgelopen periode. 

Panos Kakoullis wordt nieuwe topman van PA Consulting

John Alexander, bestuursvoorzitter bij PA Consulting, is ervan overtuigd dat Kakoullis de juiste persoon is om PA te leiden in de volgende groeifase van het bedrijf. “De afgelopen vier jaar is PA verdubbeld in omvang, en we zijn in staat om dit resultaat te herhalen. Panos brengt een combinatie van business management en leiderschapservaring met zich mee. Hij is gedreven en ambitieus en zijn interpersoonlijke vaardigheden maken hem bij uitstek geschikt om de groeistrategie van PA naar een hoger niveau te tillen.” 

Ook vertrekkend topman Middleton reageert enthousiast op de aanstelling: “Panos brengt een schat aan ervaring met zich mee, een bewezen staat van dienst in leiderschap binnen professionele dienstverlening, uitstekende vaardigheden in het ontwikkelen en behouden van klantrelaties, en ervaring in het managen van complexe multinationale projecten. Dit alles maakt hem uitermate geschikt voor deze leiderschapsrol.”

Kakoullis zelf over zijn ambities: “Ik ben heel enthousiast om me tijdens deze cruciale periode aan te sluiten bij PA Consulting. PA is sterk gepositioneerd in de markt en heeft de afgelopen 75 jaar een uitzonderlijke reputatie opgebouwd als het gaat om het leveren van baanbrekende en innovatieve oplossingen aan klanten. Ik kijk ernaar uit met onze teams samen te werken, de reputatie van PA te versterken en innovatie te stimuleren bij onze klanten.” 

Opgericht in 1943, telt PA Consulting tegenwoordig ongeveer 3.000 experts, verspreid over kantoren in Europa en de Verenigde Staten, waaronder ook een 50-koppig team in Nederland. Het op innovatie gerichte consultancybureau ondersteunt klanten op het snijvlak van onder andere strategie, operations, productdesign en -engineering, digital, artificial intelligence (AI), analytics en cybersecurity.

Uit berichtgeving op Consultancy.uk komt naar voren, dat Carlyle momenteel de mogelijkheid aan het onderzoeken is om zijn belang in PA dit jaar te verkopen.