Nina Bussmann kiest voor consultancy en data science bij MLC

18 december 2019 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

MLC, een specialist in commerciële en customer excellence-consultancydiensten, heeft Nina Bussmann aan boord gehaald als Business Consultant en Data Scientist. 

Nina is recentelijk afgestudeerd voor haar Master Industrial Engineering and Management aan de Universiteit Twente, waarbij ze haar afstudeerthesis binnen de IT consultancy CAPE Groep heeft uitgevoerd. Haar thesis, in opdracht voor een logistieke dienstverlener, heeft geresulteerd in een machine learning-voorspellingsmodel dat aankomsttijden van vrachtschepen beter kan voorspellen, waardoor de organisatie nu in staat is klanten beter te bedienen met meer betrouwbare informatie. 

Haar masterthesis en tijd bij CAPE Groep hebben haar interesse voor de consultancy en data science aangewakkerd: “Ik vond elke fase van mijn onderzoek, van analyse tot implementatie, ontzettend leuk om uit te voeren.” Haar bachelor in Communicatie- en Informatiewetenschappen maakt het profiel van zowel Business Consultant als Data Scientist compleet: “Als consultant zul je nooit het sociale en communicatieve aspect verliezen, ondanks het technische karakter van een data science-opdracht.” 

Nina Bussmann, Business Consultant & Data Scientist bij MLC

Nina’s zoektocht naar een combinatie van data science en consultancy en de ambitie van MLC om meer datagedreven, kwantitatief onderbouwde oplossingen aan te bieden, zorgt voor een goede match tussen beide partijen. Managing partner Robin Zwijnenberg is verheugd met de komst van Nina: “Doordat data exponentieel groeit, wordt het vraagstuk hoe inzichten te creëren uit data steeds relevanter. Door deze inzichten kan er beter op het proces gestuurd worden. Met Nina in ons team kunnen we onze klanten hierin nog beter bedienen.” 

Nina gaat zich binnen MLC richten op statistisch en wiskundig onderbouwde opdrachten. Het is haar ambitie om, door de toepassing van onder andere predictive analytics en process mining, bij te dragen aan het verbeteren van de klantervaring en organisatieprestaties. “Starten als Consultant en Data Scientist binnen MLC stelt mij in staat om mijn opgedane kennis en ervaring rondom datagedreven procesoptimalisatie breder in te zetten door meerdere projecten te draaien in verschillende sectoren. Ik heb er ontzettend veel zin in!”

Eerder dit jaar trok MLC onder andere Jurgen van Wijck, Ronald Walthaus en Egidio Oude Groen aan.