Jurgen van Wijck start traineeshipprogramma van MLC

24 oktober 2019 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Adviesbureau MLC heeft een nieuwe trainee aan boord gehaald: Jurgen van Wijck.

Na het afronden van zijn studie bedrijfskunde (specialisatie: Organization Design & Development) aan de Radboud Universiteit in Nijmegen, koos Jurgen ervoor om aan de slag te gaan bij MLC. Het in Leusden gevestigde adviesbureau is gespecialiseerd in customer excellence: het bedrijf helpt klanten met customer journeys en het optimaliseren van de sales & marketing bedrijfsprocessen.

De interesse in consultancy van Jurgen is gewekt gedurende zijn afstudeeropdracht bij een Nederlands ingenieursbureau: “Hierin analyseerde ik de organisatiestructuur en hoe de innovatieve activiteiten van dit technische bedrijf zijn ingericht. Dit diagnostische onderzoek resulteerde in een vergrote interesse in hoe alle processen van een bedrijf daadwerkelijk lopen en verbeterd kunnen worden.”

Het feit dat Jurgen niet kon meewerken aan de implementatie van het resultaat wakkerde zijn interesse in strategie-executie alleen maar aan: “Ik vond het jammer dat ik de implementatie van de aanbevelingen niet kon uitvoeren. In de toekomst zou ik dit graag bij soortgelijke bedrijven doen.”

Jurgen van Wijck, Trainee bij MLC

De doorslag voor beide partijen om met elkaar in zee te gaan, kwam vooral door een overeenstemming in ambities. Zowel Jurgen als MLC willen graag groeien en ontwikkelen. Met name het inspringen op en het specialiseren in actuele trends, zoals big data en internationalisering, passen erg bij MLC en Jurgen: “Het lijkt me geweldig om een uitdagende opdracht in een internationale setting uit te mogen voeren.”

Jurgen begint zijn traineeship met een intensief opleidingsprogramma. Hierin zal hij naast het meewerken aan mooie en uitdagende opdrachten ook worden getraind op het gebied van andere business process transformation, customer experience management, in control en digitale procestransformatie.

Naast een passie voor reizen, die resulteerde in onder andere een half jaar studeren in Chili en stages in Mallorca en Barcelona, houdt hij van goede koffie. Deze “hobby” ontwikkelde hij bij zijn bijbaantje gedurende zijn studie bij de Starbucks: “Het maken en drinken van een perfecte flatwhite is genieten”. Inmiddels is hij gestopt bij de Starbucks, maar de liefde voor koffie neemt hij mee naar de werkvloer van MLC.

Adviesbureau MLC groeit de laatste tijd flink: eerder dit jaar werden Ronald Walthaus, Egidio Oude Groen en Amal Farhane aangetrokken.