Ronald Walthaus en Egidio Oude Groen aan de slag bij MLC

29 augustus 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Twee nieuwe professionals zijn bij MLC gestart: Egidio Oude Groen en Ronald Walthaus. De ervaren nieuwe managers zullen zowel het bureau als de managing partners ondersteunen.

Ronald Walthaus is een manager met een focus op IT en de ontwikkeling van mensen. Hij kan bogen op jarenlange ervaring op gebied van projectmanagement, het aansturen van teams en het ontwikkelen van medewerkers. Ook heeft hij ervaring opgedaan met het aansturen van leveranciers in een uitbestede situatie en het inrichten van IT-organisaties.

De afgelopen jaren heeft Ronald in verschillende rollen zijn kennis en kunde opgebouwd, zoals het managen van een afdeling, commercie, het ontwikkelen en coachen van medewerkers, maar ook het opzetten en reorganiseren van teams. Hij heeft beslissers in de zorg, publieke sector, productiebedrijven en financiële instellingen ondersteund bij het professionaliseren van de IT-functie (ontwikkeling en beheer), het reduceren van de kosten (TCO) en het verbeteren van de sturing en de bedrijfsvoering.

In zijn laatste rol bij het Openbaar Ministerie was hij als programmamanager en sectiehoofd verantwoordelijk voor alle IT-projecten en -programma's. Daarvoor werkte hij meer dan twaalf jaar voor adviesbureaus Bisnez Management en Capgemini.

Egidio Oude Groen, Ronald Walthaus, Robin Zwijnenberg en Martijn Tolsma

Deze ervaring gaat Ronald nu inzetten voor MLC. “Met Ronald heeft MLC een enthousiaste en gedreven manager met een goed netwerk in de publieke sector in huis gehaald. Zijn kennis van de IT-infrastructuur, governance & strategie en procesbegeleiding is van grote waarde voor onze opdrachtgevers in de publieke sector. Daarnaast zal zijn inzet voor de ontwikkeling van ons bureau en onze adviseurs ons nog verder brengen”, zegt Robin Zwijnenberg, managing partner van MLC.

Egidio Oude Groen is aan boord gehaald om leiding te geven aan Agile Coach Company, een dochterorganisatie van MLC. Robin: “Wij zijn overtuigd van zijn kwaliteiten als agile-expert en zijn commerciële drive. Wij hebben vertrouwen dat hij the Agile Coach Company en onze Agile Coaches een echte boost gaat geven.”

Egidio heeft de taak gekregen om Agile Coach Company verder uit te bouwen. “Agile Coach Company bestaat uit betrokken coaches/consultants die geloven in het toepassen van continue verbetering binnen onze klanten. Hierin zijn we gespecialiseerd in het agile-gedachtengoed maar maken we ook gebruik van onze andere kennis en vaardigheden zoals bijvoorbeeld lean of customer excellence”, licht hij toe. 

Zelf mag Egidio zich een agile-expert noemen. Hij is een gecertificeerd Scrum Master, Product Owner, SPC en RTE, en heeft jarenlange ervaring in het vak opgedaan bij dienstverlener Agilitymasters en ING, waar hij zo’n vijftien jaar werkzaam was. “De kennis en ervaring van Egidio binnen onder andere gebieden als Scrum, Safe en Spotify in combinatie met zijn managementervaring zorgen ervoor dat hij weet hoe je resultaatgericht Agile werken kunt implementeren”, zegt Robin. 

MLC is een adviesbureau gericht op customer excellence. Het bureau Leusden heeft een team van zo’n 25 consultants en staf.