Wendy van den Brink over werken bij MLC

29 oktober 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Wendy van den Brink werkt sinds eind 2017 bij MLC. Destijds begon ze bij het adviesbureau als Trainee Business Consultant. De redactie van Consultancy.nl sprak onlangs met Van den Brink, die haar ervaringen deelde. 

“Alweer twee jaar geleden ben ik gestart bij MLC als trainee”, zegt Wendy van den Brink, die momenteel de rol van Business Consultant vervult bij MLC. Ze vervolgt: “Het adviesbureau wil starters op de arbeidsmarkt de kans bieden het consultancyvak in te gaan en biedt daarom een programma aan voor young professionals. Binnen een half jaar leer je de kennis en vaardigheden die je nodig hebt om mooie projecten te doen bij grote zakelijke dienstverleners, overheden of woningcorporaties. Is er een mooiere manier om je carrière als consultant te starten?”

Van den Brink laten weten dat het beantwoorden van deze vraag voor haar heel gemakkelijk is: “Ik had mij geen betere en leukere start durven bedenken. Met behulp van het traineeship heb ik brede inhoudelijke kennis opgedaan en heb ik de ruimte gekregen om mijn eigen ontwikkeltraject te doorlopen. Wat ik leerde kon ik direct inzetten bij mijn opdrachten. Zo heb ik samen met drie MLC-collega’s voor een grootbank het processenlandschap in kaart gebracht en we hebben met de interne teams grote verbeterslagen gerealiseerd. Dat was zeer leerzaam en heeft mij geholpen te komen waar ik nu ben.”

Wendy van den Brink, Business Consultant bij MLCDe afgelopen twee jaar heeft Van den Brink ook samen met haar talentcoach veel gesproken over persoonlijke ontwikkeling: “Mijn passie is ondernemen en beweging maken bij onze klanten. Altijd de klant weten te verrassen met nieuwe ideeën en creativiteit. Maar die ook daadwerkelijk weten te realiseren en te implementeren. Naast het werk bij de klant, krijg je bij MLC de ruimte om bij te dragen aan de ontwikkeling van het adviesbureau. Voor mij was dit een zoektocht vol verrassingen.”

Zo heeft Van den Brink zich de afgelopen tijd onder meer verdiept in robotic process automation, business process management en architecture of integrated information systems. “Ondertussen ontwikkelde ik mijzelf eveneens als accountmanager en probeerde ik zoveel mogelijk klantgesprekken te voeren. Hierdoor kon ik onze klanten enthousiasmeren over ons verhaal en onze aanpak om hopelijk daarna een mooie samenwerking te starten. MLC biedt de ruimte om dingen te doen waar je enthousiast van wordt en geeft je de mogelijkheid je snel en veelzijdig te ontwikkelen”, aldus Van den Brink. 

Van den Brink vertelt dat ze de afgelopen twee jaar ook momenten heeft gekend waarin ze twijfelde of ze wel op haar plek zat. “Wat ik van deze momenten heb geleerd is dat het belangrijk is om te kijken naar de kernwaarden van een organisatie. Hoe kijkt de organisatie naar de wereld en hoe gaan ze te werk bij hun klanten. Dit is waarom MLC uiteindelijk heel erg goed bij mij past. Wij zijn een sociaal ondernemende organisatie en durven te zeggen wat we doen en te doen wat we zeggen. Executie is belangrijk om het verschil te maken bij onze klanten. Daarnaast is MLC een hele leuke club waarbinnen plek is voor verschillende gezellige uitjes: van een skiweekend tot een zomerse barbecue.”

Terugkijkend op de afgelopen twee jaar is Van den Brink met name erg trots op wat ze heeft neergezet. “Daarmee bedoel ik dat ik trots ben op de ontwikkeling die ik heb doorgemaakt, trots op de kansen die ik heb gekregen én gepakt en trots op de club waar ik deel van uitmaak. Kortom, vol energie ga ik verder aan mijn weg vol verrassingen en heb ik zin in wat de komende tijd mij gaat brengen”, besluit de Business Consultant van MLC.