Mikaël Swiebel over zijn eerste maanden bij VP&P

06 december 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Voogt Pijl & Partners heeft zijn team versterkt met een nieuwe professional: Mikaël Swiebel is in september gestart als Management Consultant en richt zich sindsdien op bedrijfstransformaties in de financiële sector.

Mikaël Swiebel heeft de afgelopen twee jaar een general management traineeship gevolgd via Young Colfield, in navolging van zijn afgeronde masteropleiding in Corporate Communication aan de Universiteit van Amsterdam en een bachelor in Communicatiewetenschappen.

Het twee jaar durende traject van Young Colfield behelsde een intensief opleidingsprogramma, waarin de trainees voor verschillende opdrachtgevers werken. Swiebel was onder meer actief als shiftleader op een operationele afdeling en hielp – in het kader van een e-convergence project – bij de ontwikkeling van de nieuwe website van KLM – Air France, vanuit een rol als scrummaster. Naast zijn verantwoordelijkheid voor het scrumproces, hield hij zich in deze rol bezig met teambuilding, werknemerstevredenheid en -geluk, stakeholdermanagement en een visietraject. Ook het verzorgen en geven van trainingen behoorde tot zijn takenpakket.

Mikaël Swiebel over zijn eerste maanden bij VP&P

Voogt Pijl & Partners

In zijn nieuwe rol als Management Consultant bij Voogt Pijl & Partners (VP&P) richt Swiebel zich vooral op businesstransformaties binnen de financiële sector. “Bekwaam, krachtig en sociaalvaardig”, zo beschrijft Swiebel zijn nieuwe werkgever, waar hij in september startte. Als specialist in verandertrajecten en implementaties telt het in Amersfoort gevestigde VP&P ruim 25 professionals. Onder de klantenkring van het bureau zijn onder meer vooraanstaande banken, verzekeraars, partijen in de pensioensector en toezichthouders te vinden.

Gevraagd naar wat hem aantrekt in zijn nieuwe functie en wat deze uitdagend maakt, wijst Swiebel onder meer op de diversiteit van de werkzaamheden. “Steeds weer nieuwe dingen doen. Aan de ene kant doordat je bij elke nieuwe opdracht in hoog tempo een nieuwe omgeving moet doorgronden om zo snel van waarde te kunnen zijn”, om daar nog aan toe te voegen: “Aan de andere kant doordat je binnen één opdracht een breed palet van werkzaamheden verricht. Je doet wat er nodig is om het gewenste resultaat te bereiken bij je opdrachtgever.”

Ook benadrukt de jonge adviseur de gezelligheid bij zijn nieuwe werkgever, waar regelmatig sociale activiteiten worden georganiseerd: ”Op vrijdagmiddag drinken we vaak samen een biertje om het weekend in te luiden. Daarnaast hebben we regelmatig vakdagen met overnachting, wordt er in de zomer gezeild en is het team dit jaar zelfs naar Lissabon geweest.” Overigens waardeert hij de vrijblijvendheid van de sociale activiteiten: “Het fijne van VP&P vind ik dat iedereen welkom is om hierbij aan te sluiten, maar het ook helemaal oké is als je er niet bij kan zijn.”

Tot slot biedt VP&P veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, volgens Swiebel vandaag de dag een belangrijke voorwaarde om succesvol te kunnen zijn: “Daar word je bij geholpen en in gestimuleerd. Doordat je steeds in nieuwe omgevingen het verschil moet maken leer je ontzettend veel, zowel inhoudelijk als over jezelf.” Ook buiten een opdracht worden de adviseurs uitgedaagd om zichzelf te blijven ontwikkelen. “Zo zijn er vakdagen en kennissessies én is er veel ruimte om trainingen te volgen buiten het bedrijf”, besluit Swiebel.