Nieuwe en oude voorzitter van SCG aan het woord

10 december 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Student Consultancy Group Groningen heeft een nieuwe voorzitter: Joop Stolle. Hij neemt het stokje over van Dirk van Kekem. De redactie van Consultancy.nl sprak met het tweetal over de troonwisseling. 

Ruim een jaar geleden nam Dirk van Kekem de voorzittersrol van de Student Consultancy Group Groningen (SCG) over van Lars Ammerlaan, de oprichter van het bedrijf. “Ik kijk met veel plezier terug op mijn tijd als voorzitter van SCG”, laat Van Kekem weten. “Het is een jaar geweest waarin ik veel heb geleerd over studentconsultancy, acquisitie en ondernemen. Het gevoel dat alles kan maakt SCG zo uniek en is in mijn ogen ook een mentaliteit die gekoesterd moet worden binnen de studentconsultancy.”

Naast dat SCG het afgelopen jaar met meerdere ondernemingen een langetermijnverband is aangegaan om het duurzaam voortbestaan van de organisatie te garanderen, heeft het ook een andere organisatiestructuur aangenomen, vertelt Van Kekem: “In tegenstelling tot een bestuur waarbij iedereen tegelijkertijd begint, start nu de ene helft van het bestuur in februari en de andere helft in september. Hierdoor kan de ene lichting de ander inwerken, waardoor de continuïteit van onze activiteiten beter gewaarborgd blijft.”

Joop Stolle en Dirk van Kekem - Student Consultancy Group Groningen

Inmiddels heeft Van Kekem het voorzittersstokje overgedragen aan Joop Stolle. “Joop, die al in het bestuur van SCG zat, was vanaf moment één de topkandidaat voor deze rol. Omdat al vrij snel duidelijk werd dat Joop mij zou gaan opvolgen, heeft hij ook al een aantal keer gedurende de eerste helft van zijn bestuursjaar mogen ruiken aan het voorzitterschap. Hierdoor en door de veranderde organisatiestructuur heeft Joop een vliegende start kunnen maken. Het doet mij dan ook zeer goed om dit te zien”, aldus Van Kekem. 

Stolle, die afgelopen jaar aan de Rijksuniversiteit Groningen zijn bachelorgraad in International Business behaalde, geeft aan veel van plan te zijn tijdens zijn voorzitterschap, zoals het realiseren van huisvesting in Groningen: “Dat is essentieel voor SCG om door te kunnen groeien. Met dit proces houd ik mij als voorzitter persoonlijk veel bezig. Verder willen we de door Dirk reeds genoemde langetermijnverbanden uitbreiden. En daarnaast willen we een betere band opbouwen met onze database van studentconsultants. Zo zijn we momenteel bezig met het organiseren van jaarlijks terugkerend evenement voor deze groep.” 

De markt voor studentconsultancybureaus begint de laatste jaren steeds voller te raken. Toch maakt Stolle zich geen zorgen over de positie van SCG, in het bijzonder omdat het bedrijf zich op meerdere vlakken weet te onderscheiden: “Onze database aan studenten is uniek te noemen, onder meer omdat ze naast kwalitatief hoogstaand eveneens verspreid zijn over heel Nederland en wij ze continu coachen. Zo bevelen we ze consultancyevenementen aan waar ze zich voor kunnen aanmelden en veel van kunnen leren.”

Een ander reden waarom het model van SCG uniek te noemen is, is de feitelijke samenstelling van hun database, legt Stolle uit: “Onze studentconsultants hebben zeer gevarieerde achtergronden. Hierdoor kunnen wij voor elk project op basis van studierichting en cv de juiste student uitzoeken.” De nieuwe voorzitter van SCG besluit: “Ten slotte wil ik graag Dirk van Kekem en het vorige bestuur bedanken voor hun werk. Zij hebben een duidelijk fundament neergelegd, aan ons de taak dit uit te breiden.”