Lynn Velraeds over werken binnen de consultancytak van Magnus

04 december 2019 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Lynn Velraeds zet zich sinds ruim een jaar in voor Magnus Red. Aan het woord de young professional, die haar ervaringen deelt over werken binnen de consultancypraktijk van het Gooische bureau voor IT- en organisatieadvies. 

Tussen 2017 en 2018 was Lynn Velraeds actief voor Bain & Company, waar ze de rol van Associate Consultant vervulde: “Hier was ik vooral erg analytisch bezig. Ik merkte dat ik toch meer de projectmanagement-kant op wilde en graag internationaal werk wilde doen.” Om die reden besloot Velraeds de overstap te maken naar Magnus Red: “Aan de combinatie van werken in een internationale setting en een projectmanagement-rol bekleden kan hier perfect invulling geven.”

Bij Magnus Red in Naarden zet Velraeds zich sinds eind 2018 in als Consultant. Ze herinnert zich haar beginperiode nog goed: “Op mijn tweede werkdag mocht ik van mijn manager al mee naar Wenen, waardoor ik direct in het diepe gegooid werd en dus niet alleen op de kleine taakjes werd gezet. Na drie maanden ben ik daarbij zelfstandig aan een opdracht begonnen. Ik mocht dus al vrij snel precies de dingen doen op grond waarvan ik een jaar geleden besloot om over te stappen.”

Lynn Velraeds over werken binnen de consultancytak van Magnus

Daarnaast vindt Velraeds haar werkzaamheden bij Magnus Red zeer leuk omdat deze super divers zijn: “Mijn projecten bevatten allerlei soorten aspecten en ik houd me bezig dus bezig met uiteenlopende kwesties zoals onder andere IT, legal en projectmanagement. Verder ben ik als Magnus Red-consultant veel met mensen in contact, leer ik als tussenpartij verschillende standpunten kennen, waardoor ik steeds een beetje expert wordt op hele verschillende gebieden, terwijl ik vanaf mijn start al impact maak. Daarbij vind ik het internationale klimaat tof.” 

Momenteel ondersteunt Velraeds voor Magnus een projectwerkgroep die de IT-infrastructuur van de organisatie van een klant onderhoudt en ontwikkelt: “Mijn rol binnen deze opdracht is ervoor zorgen dat alles binnen het project goed verloopt. Daartoe faciliteer onder meer geleide discussies met de werkgroep. Op die manier geven we de klant een helikopterview van het project en leiden we het project naar de gewenste uitkomst.”

Naast de inhoud, laat Velraeds weten dat ook haar collega’s beslist bijdragen aan haar werkplezier bij Magnus Red: “Het team is heel internationaal en iedereen heeft een internationale mindset. Daarbij is er veel verscheidenheid in studieachtergrond. Dit is leuk, omdat je zo veel van elkaar kunt leren. Ook is er een goede balans tussen werk en privé. Verder worden er buiten werktijd leuke uitjes georganiseerd waar altijd veel animo voor is. Zo ben ik op skimissie meegegaan terwijl ik een gekneusde enkel had: dat zegt toch wel veel over de collegiale sfeer bij Magnus.”