Interview met Magnus Red consultants Line van Kesteren & Sanne Reus

17 oktober 2016 Consultancy.nl 6 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Line van Kesteren en Sanne Reus, respectievelijk Senior Consultant en Consultant, vertellen over hun projecten, hun werkzaamheden en de cultuur bij Magnus Red, de management consultancypraktijk van dienstverlener Magnus.

Stel jezelf eens voor?

Line: Ik ben 26 jaar en ik heb Scheikunde gestudeerd aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Tijdens mijn master heb ik een jaar in Buenos Aires gestudeerd en heb ik stage gelopen bij het KNMI en het ministerie Internationaal en Milieu. Direct hierna ben ik aan het werk gegaan voor het klimaat panel van de Verenigde Naties (IPCC) en ik heb als consultant voor het Klimaatcentrum van het Rode Kruis gewerkt.

Sanne: Ik ben sinds november 2014 management consultant bij Magnus Red. Hiervoor heb ik in Groningen een bachelor internationale betrekkingen en een master internationale politieke economie gedaan. Tijdens mijn studie heb ik in Miami stage gelopen en deed ik een bestuursjaar bij mijn studentenzeilvereniging.

Waarom koos je voor consultancy?

Line: Ik ben in de consultancy terecht gekomen omdat ik als consultant eens van dichtbij wilde ervaren hoe het bedrijfsleven in elkaar steekt. Ik heb hiervoor bij overheid gerelateerde bedrijven en een NGO gewerkt en ik was nieuwsgierig naar de cultuur en sfeer binnen het bedrijfsleven.

Sanne: Tijdens mijn studie merkte ik dat ik veel onderwerpen leuk vond, maar de link met de praktijk miste. Mijn studie heeft me voornamelijk voorbereid op het schrijven van beleid, dat uiteindelijk in de la verdwijnt. Daarom ben ik al tijdens mijn studie extra bedrijfskundige en economische vakken gaan volgen. Met mijn interdisciplinaire achtergrond sprak het afwisselende van consultancy me al snel aan. Bovendien kan ik als consultant snel impact maken. Nu werk ik aan verschillende projecten met concrete resultaten waardoor verandering in gang wordt gezet.

Line van Kesteren - Magnus Red

Waarom heb je gekozen voor Magnus?

Line: Ik was erg geïnteresseerd in projecten in de energietransitie: werken aan een duurzamer Europa. Magnus bood me deze kans!

Sanne: Magnus sprak me aan vanwege de innovatieve en afwisselende projecten. Tijdens de sollicitatiegesprekken had ik direct een klik met de collega’s. Ik vind het prettig snel veel verantwoordelijkheid te krijgen en dat gebeurt! Bij Magnus ga je als junior gelijk mee op een project en krijg je werkzaamheden die er echt toe doen. Doordat Magnus een klein bedrijf is maak je snel impact en kun je direct het verschil maken. Bovendien wordt er naar jou als persoon gekeken en rekening gehouden met jouw voorkeuren. Zo heb ik aangegeven graag een management project te willen doen – en dat is gelukt.

Wat onderscheidt Magnus van andere bureaus? 

Line: Wat ik speciaal vond, was dat ik direct op een project mee draaide en mee mocht naar verschillende meetings. Vanaf het begin kreeg ik al snel veel verantwoordelijkheid en werd er ook echt geluisterd naar mijn inbreng. Ik werk momenteel in een ontzettend leuk team, met ervaren mensen waar ik veel van kan leren.

Hoe ziet jouw week eruit? 

Line: Geen week is hetzelfde, maar in een gemiddelde week ben in vier dagen op ons kantoor in Naarden en één dag in de week naar een veranderende locatie voor een meeting. Omdat ik nu op een internationaal project zit, ben ik geregeld in het buitenland om met onze buitenlandse collega’s te overleggen. 

Sanne: Ik werk nu vier, vijf dagen per week bij mijn opdrachtgever op verschillende locaties. Geen week is hetzelfde. Op vrijdag ben ik meestal op ons eigen kantoor om af stemmen met collega’s en Young Red. Magnus heeft een grote groep jonge consultants, waardoor de vrijdag een gezellige dag is – inclusief vrijdagmiddagborrel.

Sanne Reus - Magnus Red

Wat voor projecten heb je gedaan? 

Sanne: In de anderhalf jaar dat ik hier werk, heb ik geen moment stil gezeten. Nog voordat ik begon werd ik gebeld of ik een week eerder kon starten, omdat er een project vrij kwam waar ik veel kon leren. Op mijn derde dag zat ik bij een bekend bedrijf dat congressen organiseert om er processen in kaart te brengen. Daarna heb ik een project in Finland gedaan, waarbij ik als projectondersteuning betrokken was bij het opzetten en implementeren van twee nieuwe tools. Vervolgens heb ik geholpen een strategisch plan te schrijven bij een startup in de energiesector.

Aan welk project werk je? 

Line: Momenteel werk ik aan CWE, een project om Europese elektriciteitsnetwerken te integreren. Magnus is programma manager van een consortium van netbeheerders en energiebeurzen uit zes landen. Onze rol is om gemeenschappelijke doelen te behalen zonder onnodig vertraging op de te lopen. En zo uiteindelijk meer grensoverschrijdende elektriciteitshandel in Centraal West Europa mogelijk te maken.

Sanne: Op dit moment ben ik actief bij een groothandel in de zorg in een praktische rol als local business proces manager. Ik bewaak de interne processen bij de overgang naar een nieuw ERP pakket. Zo sta ik de ene dag in het magazijn om af te stemmen met de collega’s op de vloer en ben ik de volgende dag weer bezig met testen, trainen of ontwerpen van nieuwe processen. Erg gevarieerd en erg praktisch.

Wat vind je leuk aan je werk? 

Line: Ik vind het leuk om aanspreekpunt te zijn voor verschillende partijen en hen van informatie en advies te voorzien. Een voorbeeld hiervan is dat sommige experts in Europa mij bellen of mailen om informatie te vragen over hun vakgebied. 

Waar het kan, is het ook leuk om het project een strategische kant op de sturen en in goede banen te leiden. Bij het CWE project zijn er zo veel verschillende belangen dat het niet altijd even gemakkelijk is om de gemeenschappelijke belangen vast te stellen en te behalen. Als deze doelen worden gerealiseerd en ik hier een aandeel in heb gehad, dan ben ik tevreden.

Magnus Red

Sanne: Mijn werk is heel afwisselend. Ik doe veel verschillende projecten, waarbij er een duidelijke overeenkomst zit in procesmanagement. Ik vind het leuk dat ik in steeds andere omgevingen werk en daardoor snel leer.

Hoe zijn de Magnianen?

Sanne: Zij zijn heel open en nemen de tijd voor je. De young professionals binnen Magnus Red hebben zich georganiseerd in Young Red. Young Red organiseert gezellige uitjes, zoals een avond klimmen of een weekend skiën met het hele bedrijf. Daarnaast is Young Red een klankbord, om samen te kijken of je alles uit je carrière haalt en om projectervaringen uit te wisselen.

Tot slot, wat doe je in je vrije tijd? 

Line: In de ochtend voordat ik naar werk ga, doe ik aan yoga. Naast mijn werk probeer ik zoveel mogelijk te reizen: nieuwe plekken ontdekken en het avontuur opzoeken. Mijn laatst bezochte land is Madagascar, echt een aanrader! Ook vind ik het heel leuk om nieuwe talen te leren en verder zing en dans ik graag in het weekend.

Sanne: Ik houd van zeilen en ben actief als coach en instructeur.