Ryan Enait van buro C5 over zijn werk als PMO'er

25 november 2019 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Ryan Enait werkt inmiddels negen maanden bij buro C5 als PMO’er. De redactie van Consultancy.nl sprak onlangs met Enait, die vertelde over zijn ervaringen bij de organisatie uit Utrecht.

Buro C5 is een intermediair die gespecialiseerd is in het bemiddelen, begeleiden en opleiden van professionals op het gebied van PMO en projectmanagement. Sinds maart 2019 zet Ryan Enait zich in voor het Utrechtse bedrijf als PMO’er. Hij legt uit wat hij zo interessant vindt aan die rol: “Als PMO’er ben ik constant bezig met verschillende aspecten van een project. Daarbij is het heel leuk om te schakelen met verschillende stakeholders en toe te werken naar een steeds ontwikkelend eindresultaat. Ik vind de afwisseling in projecten en het toewerken naar een ‘af’ product erg fijn.”

Enait maakte de overstap naar buro C5 vanuit vastgoedbelegger RNHB. Na zijn bacheloropleiding Bestuurswetenschappen aan de VU Amsterdam te hebben afgerond, begon hij zijn loopbaan bij FGH Bank als Projectondersteuner, een functie die hij twee jaar vervulde. Momenteel is hij voor buro C5 in de weer met een PMO-opdracht bij een bank. “Ik ben medeverantwoordelijk voor het aansturen en op een aantal vlakken inhoudelijk ondersteunen van de verschillende programma-initiatieven op het gebied van compliance met AML-, CTF- en sanctieregelgeving”, legt Enait uit.

Ryan Enait, PMOer bij buro C5

Enait vertelt dat hij op z’n plek zit bij buro C5: “Het bedrijf helpt me echt bij het zoeken naar opdrachten die aansluiten bij mijn profiel. Daarom is mijn huidige opdracht ook een uitstekende match. Daarnaast wordt er samen gekeken naar hoe ik mezelf in het vak kan ontwikkelen vanuit een junior functie door middel van trainingen en cursussen. Zo heb ik laatst de Agile Scrum Foundation afgerond omdat er plannen waren om Agile te gaan werken bij mijn opdracht. Inmiddels werken we binnen die opdracht volgens Agile in Scrum-teams.”

Het fijne aan werken bij buro C5, zo laat Enait weten, is dat hij zelf de tijdslijnen kan bepalen en kan afstemmen welke cursussen hem in de praktijk het beste gaan ondersteunen in zijn werk, wat hem extra gedreven maakt om het beste uit zichzelf te halen: “Omdat ik zeker verder wil in het PMO-vak en wil blijven werken bij buro C5 ben ik nu bezig met Prince2, wat mij in de toekomst absoluut gaat helpen om projecten succesvol tot een einde te brengen. Want daar draait het uiteindelijk om: een mooi eindresultaat en tevreden klanten.”