Marten ten Kleij over zijn overstap naar GalanNXT

26 november 2019 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Sinds november 2019 is Marten ten Kleij werkzaam voor GalanNXT. De redactie van Consultancy.nl sprak met hem over zijn tweede carrièrestap.

In 2017 begon GalanNXT, dochter van moederbedrijf Galan Groep, als een label en ontwikkelingsprogramma voor jonge adviseurs. Het bureau zet zich in om een nieuwe generatie – “met voldoende vlieguren om écht het verschil te maken” – naar voren te schuiven, aldus een woordvoerder van het kantoor: “Organisatieadviseurs, die niet rusten voordat zij de omgeving hebben overtuigd van ‘zo kan het ook’. Mensen die geen blad voor de mond nemen en doen wat nog niet eerder gedaan is.” Aan dit team van ambitieuze adviseurs is recent Marten ten Kleij toegevoegd.

Hij maakte de overstap vanuit VeloA, waar hij vijf jaar als Business Consultant werkte. Bij VeloA hield Ten Kleij, die in het bezit is van een mastergraad in Business Administration (Universiteit Twente) en een postdoctorale opleiding aan de VU Amsterdam afrondde, zich onder meer bezig met het adviseren en coachen van klanten uit de publieke en de private sector op het gebied van change management, samenwerking tussen organisaties, teamanalyses en het implementeren van andere werkwijzen (zoals agile & scrum).

Marten ten Kleij over zijn overstap naar GalanNXT

De nieuwe Management Consultant van GalanNXT zegt dat hij toe was aan nieuwe prikkels om zichzelf te blijven ontwikkelen, op grond waarvan hij besloot van werkgever te wisselen. Hij legt uit waarom hij precies voor GalanNXT koos: “Bij deze organisatie krijg ik meer de kans om mij bezig te houden met leiderschap, coaching en teamontwikkeling, kan ik mij sterker focussen op kennisontwikkeling en verder kan ik me bij GalanNXT ook inzetten binnen meer sectoren. De combinatie van deze drie factoren was voor mij de reden om de overstap te maken.”

Ten Kleij laat weten met open armen te zijn ontvangen bij het Baarnse adviesbureau: “GalanNXT is een team dat bestaat uit zeer leuke en oprechte professionals, waar ik direct een klik mee had en nog altijd heb. Zo betrokken ze me vanaf mijn eerste werkdag overal bij. Dat doet gewoon erg goed. Daarnaast heerst er een open sfeer op de werkvloer en binnen het team, die ervoor zorgt dat je je snel welkom voelt, waardoor je ook direct ‘je zegje’ kan doen, je direct meerwaarde hebt, en wat maakt dat je je meteen gewaardeerd voelt. Erg fijn is dat.”

Ten Kleij vertelt dat hij bij GalanNXT momenteel bezig is met zijn eerste opdracht: “Op verzoek van een opdrachtgever voer ik nog steeds de opdracht uit die ik bij VeloA ook al uitvoerde. Wat dat betreft is er niet veel veranderd. Maar daarnaast houd ik mij GalanNXT eveneens bezig met een samenwerking tussen twee schoolorganisaties. Dat waardeer ik zo aan werken voor GalanNXT: mijn kennis en ervaring toepassen binnen meerdere sectoren, om zo weer meer kennis en ervaring op te doen.”