Dion Verschuren en Tessa Persoon aan de slag bij Republiq

22 november 2019 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Vastgoedadviesbureau Republiq heeft twee young professionals aan het team toegevoegd: Dion Verschuren en Tessa Persoon.

Tessa Persoon is per 1 november gestart in de rol van adviseur. Voorafgaande aan haar professionele loopbaan, behaalde ze een master in Management in the Built Environment (Bouwkunde) aan TU Delft. Eerder rondde ze er ook al een bachelor (Architecture, Urbanism & Building Sciences) af. Met haar masterscriptie (onderzoek naar de waarde van cultureel erfgoed in Nederland) viel ze bovendien in de prijzen.

Met enige werkervaring op zak – als assistent ontwerper bij bouwadviesbureau / vastgoedspecialist Beijersbergen, en enkele jaren als student-assistent binnen haar masteropleiding – gaat ze nu aan de slag bij Republiq, een adviesbureau dat zich richt op vastgoedvraagstukken in het publieke domein.

Republiq is erg te spreken over de hoge mate van teamgeest die de kersverse adviseur meebrengt naar het bureau. Die teammentaliteit ontwikkelde Persoon onder meer in de handbalsport, waar ze de wens om op professioneel niveau te spelen uiteindelijk toch liet varen ten gunste van het starten met haar masteropleiding.
Dion Verschuren en Tessa Persoon aan de slag bij RepubliqEen maand voordat Tessa Persoon zich aansloot, startte Dion Verschuren als Junior Adviseur/Programmeur bij het vastgoedadviesbureau, volgend op het afronden van zijn bachelor Technische Bedrijfskunde aan de Technische Universiteit Eindhoven. Verschuren krijgt naar eigen zeggen veel energie van techniek en ICT.

Op de universiteit deed hij reeds enige ervaring op als Webcare Assistent, waarbij hij verantwoordelijk was voor de sociale media-accountants van TU/e binnen het Communication & Expertise Centre. Eerder vervulde hij er ook een recruitmentrol, waarbij hij nieuwe studenten enthousiasmeerde voor de bachelor Industrial Engineering.

Vastgoedadvies

Opgericht in 2014, richt  Republiq zich specifiek op de vastgoedsector. Het bureau helpt zowel klanten uit de private als publieke sector met het verbeteren van hun financieel en maatschappelijk rendement op vastgoed. Daarnaast ondersteunt Republiq opdrachtgevers met consultancydiensten (denk aan vastgoedsturing, waarderingen en organisatie), het uitvoeren van programma’s en projecten en data science. Laatstgenoemde dienst is gecentreerd rondom het gebruik van de allernieuwste technieken om data te verzamelen, analyseren en visualiseren. Ook heeft Republiq een set van eigen ontwikkelde tools.