Angela Riddering sluit zich aan bij adviesbureau PRCS

19 november 2019 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

PRCS heeft zijn team versterkt. Sinds kort zet Angela Riddering zich in voor het adviesbureau uit Amsterdam, waar ze zich met name richt op binnenlandse bestuursorganisaties.

Met de komst van Angela Riddering haalt PRCS maar liefst vijfentwintig jaar aan werkervaring en expertise binnen. Ze maakte de overstap naar het Amsterdamse adviesbureau vanuit de Provincie Noord-Brabant, waar ze ruim een jaar actief was als Interim Programmamanager Versterking Sociale Veerkracht.

Hiervoor zette Riddering zich meer dan vier jaar in voor de gemeente Den Bosch, aanvankelijk als Hoofd van de afdeling Sociale Zorg en daarna in de rol van Strategisch Adviseur.

Van 2005 en 2014 was Riddering actief voor verschillende Nederlandse gemeenten, zoals Rotterdam en Gouda. Tijdens deze periode bekleedde ze binnen deze gemeentelijke organisaties onder andere de rol van Programmamanager, Projectleider en Concerncontroller.

Angela Riddering sluit zich aan bij adviesbureau PRCS

Daarvoor was Riddering acht jaar werkzaam bij Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam, waarvan vier jaar als Hoofd Financiën & Automatisering (1997-2001) en vier jaar als Hoofd Marketing & Business Development (2001-2005).

Na in 1992 aan de Hogeschool West-Brabant een bacheloropleiding in Bedrijfseconomie te hebben afgerond, begon Riddering haar carrière bij ROC West-Brabant in 1992 als Hoofd Administratie & Leerlingenzaken. Tijdens haar professionele loopbaan keerde Riddering tot tweemaal toe terug in de collegebanken. Zo behaalde ze in 2001 een MBA aan de Business School Nederland, terwijl ze in 2012 aan de Erasmus Universiteit Rotterdam haar bachelorgraad in de Wijsbegeerte verkreeg.

Een woordvoerder van PRCS laat weten dat het adviesbureau veel vertrouwen heeft in de capaciteiten van Riddering: “Waar loopt Angela warm voor? Uitdagende of complexe veranderopgaven waarbij het erom draait resultaten te behalen die aansluiten bij wat er in de maatschappij nodig is. Als er van abstracte concepten een vertaling nodig is naar strategie, tactische keuzes en praktische handelingen. Daar legt Angela de juiste verbinding.”