Ervaren bankier Douwe van der Meer versterkt VP&P

15 oktober 2019 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Douwe van der Meer is vandaag in dienst getreden bij Voogt Pijl & Partners (VP&P), een adviesbureau uit Amersfoort.

De ervaren professional zal zich onder andere bezig gaan houden met het begeleiden van organisaties bij transities en risk management. Voogt Pijl & Partners richt zich specifiek op verandertrajecten en implementaties in de financiële sector. 

Van der Meer brengt meer dan dertig jaar werkervaring met zich mee naar het consultancybureau, waarvan maar liefst drieëntwintig jaar bij Rabobank. Hij startte als interne consultant en groeide via verschillende management functies bij de afdeling betalingsverkeer door naar executive functies binnen de IT-afdeling van de grootbank. Hij gaf zowel leiding aan shared service afdelingen, programma management als risk management.

Ervaren bankier Douwe van der Meer versterkt VP&P

Daarnaast is Van der Meer programmamanager geweest van diverse grote reorganisaties binnen IT.  De laatste twee jaren gaf hij leiding aan de inrichting van de veertien regionale midoffices van de circa honderd lokale banken. Hij was eindverantwoordelijk voor de inrichting van de regionale specialistenteams voor alle lokale Rabobanken en rapporteerde direct aan een bestuurslid.

Voor zijn carrière in de bankensector werkte Van der Meer zes jaar in de IT-sector, onder andere bij Philips Data Systems. Ook was hij vijf jaar in de weer als adviseur bij TwynstraGudde. Voorafgaand aan zijn professionele loopbaan rondde Van der Meer twee masters af in Amsterdam (Wiskunde en Informatica). 

Over zijn aanpak schrijft hij op LinkedIn: “Samen voor het resultaat gaan, is mijn motto. Mijn jarenlange ervaring op gebied van IT, Operations, Risk, HR en het omgaan met externe toezichthouders en medezeggenschap geven de noodzakelijke basis voor het bedenken van de beste aanpak en governance, het succesvol initiëren van acties, het herkennen van potentiële risico's en knelpunten, en het realiseren van gedefinieerde doelen.”