Patrick Wijffelman van MBCF naar branchegenoot Wingman

10 oktober 2019 Consultancy.nl 6 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Patrick Wijffelman is bij Wingman Business Valuation toegetreden als partner. Afkomstig van branchegenoot MBCF wordt Wijffelman de derde partner binnen het kantoor, naast partners Michiel Nagelhout en Jaap Bouwman. Met de overstap geeft Wingman een stevige impuls aan haar praktijk.

De kersverse partner neemt uitgebreide ervaring in bedrijfswaarderingen en litigation support mee naar zijn nieuwe werkgever. in zijn loopbaan van meer dan twintig jaar heeft hij mogen bijdragen aan ruim 150 waarderingsopdrachten en voerde hij daarnaast zo’n 50 aan- en verkooptransacties uit voor Nederlandse en internationale bedrijven.

“Ik ken Patrick al meer dan 10 jaar en we zijn blij dat het gelukt is om hem aan boord te halen… Hij heeft een scherpe blik op de materie, het proces en schakelt daarbinnen snel, maar hij is bovendien een prettige kerel om mee samen te werken”, laat Jaap Bouman, partner bij Wingman weten. Michiel Nagelhout, eveneens partner bij Wingman, vult aan: “Met het toetreden van Patrick tot ons team beschikt Wingman inmiddels over vier Register Valuators (RV’s), waarmee Wingman een nog prominentere positie in waarderingsland inneemt.”

Wingman Business Valuation

Opgericht in 2013 is Wingman Business Valuation een specialistisch bureau voor bedrijfswaarderingen. Wingman, dat is gevestigd in Amersfoort en daarnaast vergaderlocaties heeft in Amsterdam en Breda, biedt opdrachtgevers waarderingsdiensten voor fusies en overnames, economische geschillen, corporate finance transacties (financiering, herstructurering) en fiscale vraagstukken.

 

Patrick Wijffelman, Partner bij Wingman

 

MBCF

Wijffelman startte zijn carrière in 2001 bij Mazars Berenschot Corporate Finance. Na de verzelfstandiging van het bedrijf in 2015, heeft hij de afgelopen ruim zes jaar als director bij MBCF gewerkt in de algemene fusie- en overnamepraktijk en voerde hij uiteenlopende bedrijfswaarderingen uit, zoals van het in 2018 failliet gegane Slotervaart Ziekenhuis, of bijvoorbeeld van een familiebedrijf actief in de bouw en vastgoedsector. Ook trok hij bijvoorbeeld voor diverse opdrachtgevers op als financieel adviseur bij uiteenlopende uitkoopprocedures (‘squeeze-outs’). Vanuit zijn rol heeft Wijffelman binnen MBCF ruim zesenhalf jaar leiding gegeven aan de groep Waarderingen en litigation support.

Kijkend naar zijn trackrecord, dan kan de ervaren director verder bogen op uitgebreide ervaring in onder meer koopsom-allocaties en impairment tests ten behoeve van de jaarrekening, fiscale waarderingen en waarderingen ten behoeve van overnames (‘fairness- en second opinions’). Daarnaast levert hij litigation support en voert hij schadeberekeningen uit als partijdeskundige of onafhankelijk expert.

CFI

Vanaf 2018 is Wijffelman ook werkzaam geweest als director bij Corporate Finance International (CFI), een fusie en overname boutique – mede opgericht door MBCF – die zich vooral richt op de sectoren zakelijke dienstverlening en de industriële sector. Wijffelman is bij opdrachten voor CFI/MBCF in het bijzonder betrokken geweest bij diverse verkooptrajecten, zoals bijvoorbeeld de overname van Ab Ovo door Nordian Capital.

Wijffelman blikt terug en vooruit: “De afgelopen 20 jaar heb ik met veel plezier gewerkt bij MBCF/CFI. Ik heb de waarderingspraktijk mogen uitbouwen en heb diverse transacties mogen initiëren en begeleiden. Deze inspanningen hebben geleid tot prachtige (waarderings)opdrachten waar ik trots op ben. De afgelopen jaren kende veel hoogtepunten en kenmerkte zich bovenal door veel plezier. Maar na twintig jaar is het goed om verder te kijken. Ik heb veel zin in de nieuwe uitdaging bij Wingman.”

“De afgelopen jaren kende veel hoogtepunten en kenmerkte zich bovenal door veel plezier. Maar na 20 jaar is het goed om verder te kijken. Ik heb veel zin in de nieuwe uitdaging bij Wingman”
– Patrick Wijffelman, Partner Wingman Business Valuation

Naast zijn werkzaamheden voor MBCF en CFI is Wijffelman ook in de academische wereld actief, als gastdocent Valuations binnen de masteropleiding M&A and Valuation aan de Rijksuniversiteit Groningen en binnen de NVP (Nederlandse Vereniging van Participatiemaatschappen). Tot slot is hij lid van de Corporate Litigation Association, een vereniging die de belangstelling voor en de bestudering van het ondernemingsprocesrecht en de bijbehorende praktijk wil bevorderen.

Voorafgaande aan zijn professionele loopbaan, rondde Wijffelman een masteropleiding in M&A and  Business Valuation af aan de Rijksuniversiteit Groningen en behaalde hij eveneens een mastergraad in Bedrijfskunde aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Wijffelman is aangesloten bij het Nederlands Instituut voor Register Valuators (NIRV).

Derde partner

Wijffelman zegt verder over zijn overstap naar Wingman: “Wingman is een gespecialiseerde waarderingsboutique met een gevestigde naam en een lange historie. Bij Wingman ga ik mij richten op het uitbouwen van de waarderingspraktijk. Ik ben warm ontvangen door Michiel Nagelhout en Jaap Bouman en we gaan er samen een succes van maken.”

Het team van Wingman bestaat met de komst van Patrick Wijffelman nu uit vier professionals: Michiel Nagelhout, Jaap Bouwman en Patrick Wijffelman leiden het bedrijf in de rol van partner. Het vierde teamlid is voormalig Rabobank financieringsspecialist en accountmanager Sandra van Ooijen, die zich in 2017 aansloot als consultant en vooral actief is op het gebied van ondernemingswaarderingen.

* CFI geldt als een van de grotere wereldwijde M&A-netwerken, met een focus op het midmarket-segment (transacties tot €200 miljoen). Het team van CFI telt vandaag de dag ongeveer 250 M&A-professionals.