Wingman Business Valuation en Troostwijk Groep werken samen op het gebied van waarderingen

20 juni 2018 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Wingman Business Valuation, een expert in bedrijfswaarderingen, heeft een strategische samenwerking gesloten met Troostwijk Groep, een bedrijf gespecialiseerd in onder meer taxaties, schaderegelingen en vastgoedadvies.

Beide organisaties leveren diensten op het gebied van expertises, taxaties en waarderingen, die regelmatig in elkaars verlengde liggen. In een persverklaring laten Wingman en Troostwijk Groep weten: “De samenwerking biedt de unieke mogelijkheid om complete service te bieden in bepaalde waarderingstrajecten en optimaal gebruik te maken van elkaars kennis en competenties.”

Waar Troostwijk Groep, vorig jaar overgenomen door het Spaanse Tinsa Group, een van de grootste taxatiebureaus ter wereld, een expert is op het gebied van het waarderen van voornamelijk materiële vaste activa (gebouwen, installaties etcetera), is Wingman ondere andere gespecialiseerd in het waarderen van ondernemingen in zijn geheel. “Door onze expertises te combineren, kunnen we het gehele palet aan onze cliënten aanbieden. Daarnaast tast deze samenwerking onze onafhankelijke positie niet aan. De samenwerking op bepaalde dossiers in het verleden is zowel door ons en door onze klanten als zeer positief ervaren en we hebben er alle vertrouwen in dat dit in de toekomst ook succesvol zal zijn”, aldus de partners.

Behalve klanten bredere dienstverlening te kunnen bieden, zal de strategische samenwerking zich richten op trajecten waarbij het vaststellen van economische schade een belangrijke rol speelt, een belangrijk expertisegebied van Wingman. Hierbij kunnen ze zowel ondernemingen als ook hun adviseurs ondersteunen.

Wingman en Troostwijk Groep werken samen op het gebied van waarderingen

In een reactie op de deal geven Jaap Bouman en Michiel Nagelhout, partners bij Wingman aan: “Deze samenwerking is een uitgelezen mogelijkheid om enerzijds onze beider dienstverlening breder onder de aandacht te brengen en anderzijds over en weer gebruik te kunnen maken van de expertise die bij beide partijen aanwezig is. Wiebe Westerhof, CEO van Troostwijk, voegt toe: “Wij zijn verheugd met deze vorm van samenwerking. In de praktijk hebben wij op een aantal dossiers de krachten al eens gebundeld en dat bleek succesvol. Wij vullen elkaar grotendeels aan en waar onze dienstverlening overlapt, blijft ieder zijn eigen klanten bedienen. Het voordeel voor onze relaties is dat alles “in één hand blijft”, waardoor een afstemming eenvoudiger wordt.

Ook op het gebied van Purchase Price Allocation (PPA), waarbij na een overname zowel de materiële als immateriële vaste activa gewaardeerd moeten worden, kunnen beide bedrijven elkaar versterken. “Het grote voordeel is dat de waardering en rapportage van zowel de materiële (Troostwijk) als de immateriële activa (Wingman) op elkaar zijn afgestemd en kunnen worden uitgevoerd in één traject”, aldus de partners.

Troostwijk Groep is actief vanuit drie kantoren, in Amsterdam, Rotterdam en Groningen. Wingman Business Valuation is gevestigd in Amersfoort, met vergaderlocaties in Amsterdam en Breda.