Twee young professionals gestart bij adviesbureau Bostec

07 oktober 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Onlangs zijn Floris de Munk en Nick van der Stam gestart met het Young Professional Programma bij Bostec. 

Floris de Munk voltooide dit jaar zijn opleiding: “Mijn passie voor logistiek en de luchtvaart heeft ertoe geleid dat ik het afgelopen jaar mijn Bachelor of Sciences heb afgerond in Logistics Management aan de Hogeschool van Amsterdam. Tijdens deze studie heb ik mijn minor afgerond in Airport/Seaport Logistics”, zegt Floris de Munk, die zich gedurende zijn studie onder meer heeft beziggehouden supply chain management, logistieke innovatie en procesverbeteringen. 

Ervaring heeft De Munk opgedaan bij Best Global Logistics, waar hij zich richtte op het analyseren en implementeren van de ICT-systemen voor de aansturing van de operationele processen. Bij de gemeente Waterland heeft hij zich ingezet voor de reorganisatie van de bedrijfsafvalketen voor de binnenstad van Monnickendam. 

De Munk; “Ik wil mij verder ontwikkelen in management consultancy. De aanpak en manier van werken bij Bostec spraken me erg aan”. Doorslaggevend voor zijn keuze om bij Bostec aan de slag te gaan was de positieve indruk die hij kreeg van de Bostec-medewerkers. 

Twee young professionals gestart bij adviesbureau Bostec

Nick van der Stam is zijn studietijd begonnen aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij voltooide daar zijn bachelor en master Bewegingswetenschappen, met een specialisatie in het zorggerelateerde werkveld. “Tijdens deze periode heb ik stage gelopen in het Erasmus MC en VUmc, waar ik onderzoek deed naar activiteitenmonitors voor mensen die lijden aan een beroerte of cerebrale parese”, aldus Van der Stam. 

Van der Stam vervolgde zijn studie aan de Erasmus Universiteit met de master Zorgmanagement: “Hier heb ik vooral geleerd hoe verschillende zorgsystemen en bedrijfskundige aspecten binnen een zorgorganisatie functioneren. Ook het financiële plaatje en de rol van zorgverzekeraars binnen de zorg is nauwkeurig aan bod gekomen. Na deze studie realiseer ik me hoe interessant, uitdagend en veranderlijk het zorglandschap is”.

Tijdens de Health Business Week kwam hij in contact met Bostec. “De informele sfeer en hands-on mentaliteit spraken mij direct aan. Bostec is naast de zorgsector ook werkzaam in de mobiliteit en industriesector en juist het koppelen van inzichten tussen deze sectoren is iets waar mijn inziens veel winst te behalen valt. Hier denkt Bostec hetzelfde over.” 

Van der Stam is direct gestart met het implementatieproject van een patiënten portaal en nieuwe website bij Gelre ziekenhuizen Apeldoorn en Zutphen. “Het is voor patiënten heel belangrijk om een eigen portaal te hebben, waarin ze hun eigen medische gegevens kunnen inzien, afspraken en medicatie kunnen checken. Dit zorgt voor een efficiëntie slag en voorkomt fouten. Al met al is het een heel interessant en complex project, waar ik de aankomende maanden met plezier aan ga werken.”

In het Young Professional Programma van Bostec gaan young professionals direct aan de slag op een project, samen met een medior of senior consultant die hun de kneepjes van het vak leert. Persoonlijke ontwikkeling staat centraal. Het programma omvat trainingen, on the job-coaching en allerlei leermomenten opgedaan samen met andere young professionals.