Drie talenten over het Data Science Talent Program van EY VODW

02 oktober 2019 Consultancy.nl

Bram van Santbrink, Marijke Dijkstra en Lisanne van Brussel startten anderhalf jaar geleden met het EY VODW Data Science Talent Program (DSTP). De redactie van Consultancy.nl sprak onlangs met de drie young professionals, die hun ervaringen deelden en hun keuze voor EY VODW toelichtten. 

“Tijdens mijn studie maakte ik voor het eerst kennis met het Data Science Talent Program”, vertelt Bram van Santbrink, die inmiddels in het bezit is van een mastergraad in Marketing Intellegence, behaald aan de Rijksuniversiteit Groningen. “In het DSTP kon ik mijn opgedane kennis gebruiken om datagedreven marketingacties te bedenken en uit te voeren. Na anderhalf jaar bij EY VODW ben ik nog steeds ontzettend blij dat ik voor dit bedrijf heb gekozen en het DSTP mag doorlopen. De verschillende vaardigheden die ik hier heb geleerd zijn in veel situaties te gebruiken.”

Inmiddels heeft Van Santbrink met veel plezier verschillende opdrachten voor EY VODW afgerond. “Ik heb bijvoorbeeld een bedrijf in de automotive-industrie geholpen met het optimaliseren van zijn vestigingslocaties. Daartoe we hebben we een analyse gemaakt op basis van reistijden, reisafstanden en potentiële verkopen, om op die manier een beter beeld te krijgen hoe één locatie in de toekomst past van het gehele netwerk van vestigingen”, vertelt Van Santbrink, die aangeeft ook plezier uit zijn werk te halen door zijn collega’s. “Ondanks dat DSTP een groep is met veel verschillende achtergronden kunnen we het heel goed met elkaar vinden. De sfeer is informeel en we zien elkaar ook buiten kantoor. Dat vind ik belangrijk.”  Bram van Santbrink, Marijke Dijkstra en Lisanne van Brussel - EY VODWNaast Van Santbrink, begon ook Marijke Dijkstra in april 2018 met het DSTP. Ze licht haar keuze toe: “Tegen het einde van mijn masteropleiding Econometrie aan Universiteit van Tilburg twijfelde ik erover om een extra master in marketing analytics te gaan doen. Tegelijkertijd was ik ook in gesprek met een recruitmentbureau dat me, toen ik de termen data science en marketing liet vallen, gelijk doorverwees naar EY VODW. Het DSTP heeft me zeker over de streep getrokken, omdat ik de stap van student naar werkende best wel een spannende vond. Inmiddels heb ik veel bijgeleerd en ervaring opgedaan. Ik heb beslist geen spijt van mijn keuze voor EY VODW.” 

Dat Dijkstra nog steeds achter haar keuze staat, komt ook door de werksfeer: “Al mijn collega’s zijn super behulpzaam. De bedrijfscultuur is zo dat iedereen gestimuleerd wordt om het beste uit zichzelf te halen, terwijl iedereen tegelijkertijd klaarstaat om elkaar daarbij te helpen.” Daarnaast vertelt Dijkstra dat ze ook veel voldoening haalt uit de opdrachten: “Ik heb veel geleerd van de verschillende projecten waaraan ik heb gewerkt. Zo heb ik met dashboards een aannemingsbedrijf geholpen om processen te verbeteren. Verder heb ik analyses uitgevoerd voor een liefdadigheidsinstelling om haar campagne-activiteiten te verbeteren. Die ervaringen zijn nuttig geweest voor mijn persoonlijke ontwikkeling.” 

Gelijktijdig met Van Santbrink en Dijkstra, startte ook Lisanne van Brussel met het opleidingstraject. Tijdens haar studie Econometrie aan de Universiteit van Amsterdam ontdekte Van Brussel haar interesse in data science, machine learning en quantitative marketing. “De combinatie van deze onderwerpen zocht ik terug in een baan en vond ik in het DSTP. Na anderhalf jaar kan ik enkel stellen dat mijn verwachtingen over het opleidingsprogramma zijn uitgekomen. Ik ben dus blij dat ik destijds voor EY VODW heb gekozen.”

Van Brussel legt uit dat ze ook voor het programma heeft gekozen vanwege de diversiteit in het soort van opdrachten dat EY VODW haar biedt: “Op die manier lever je telkens op een andere manier een bijdrage. Zo ben ik momenteel bezig met het maken van een globale consumentensegmentatie voor een grote internationale retailer, terwijl ik daarvoor een sportbond heb geholpen met het halen van verschillende inzichten uit zijn data.” Dat Van Brussel voorlopig nog op haar plek zit, ligt absoluut ook aan haar collega’s: “De bereidheid om kennis te delen is hier erg groot. Daarnaast is er veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en worden er leuke bedrijfsuitjes georganiseerd. Dat vind ik zeker ook een belangrijk onderdeel van het professionele leven.” 

Altijd op zoek naar talent

“Het EY VODW Data Science Talent Program is een tweejarige opleidingstraject voor young professionals met nul tot maximaal twee jaar aan werkervaring”, laat een persvoorlichter van het adviesbureau uit Leusden weten. “Kennis, persoonlijke vaardigheden en praktijkervaring staan in het programma centraal. Deelnemers beginnen met een intensieve data science-opleiding die vijf weken duurt, waarna ze aan de slag gaan bij klanten van ons bedrijf.” Young professionals die zich herkennen in het profiel, kun hier terecht voor meer informatie. 


Profiel
Meer nieuws over
×
×
Accenture ACE Company Adaptif Adlasz Adviesgroep Novius AevesBenefit Anderson MacGyver Andersson Elffers Felix Annalise Arlande Arthur D. Little AT Osborne Atos Consulting Bain & Company Baker Tilly BDO BearingPoint Berenschot Best Value Group Bewegin Bisnez BlinkLane Consulting BluPoint BMC Boer & Croon Management BOLD Bostec Boston Consulting Group Bright & Company | People Strategy Buitenhuis Advies buro C5 Bvolve Capgemini Invent Cegeka Consulting Cmotions COMATCH Conclusion Count & Cooper CPMview De Issuemakers De Kleine Consultant Deloitte Delta Capita Digital Power Dimensys Ecorys Eden McCallum Energyprofs Enigma Consulting Eurekon EY EY-Parthenon Finext First Consulting Flowant flowresulting Fronteer FTE Groep FTE Improvery Galan Groep GalanNXT Grant Thornton Groenewout Gupta Strategists Gwynt Hamstra & Partners Hogenhouck m&a Hospitality Group Hot ITem House of Performance IG&H Improven innergo INNOPAY Intermedius ITDS Business Consultants Itility JBR JBR Interim Executives Kearney Kirkman Company Korn Ferry KplusV KPMG Kruger Kurtosis KWINK groep Leeuwendaal M3 Consultancy Magnus Marktlink Mazars McKinsey & Company Mercer Merkle METRI Mitopics MLC Mobilee Möbius Monitor Deloitte Morgens MSR Consulting Group NEWCRAFT Node1 Oliver Wyman OrangeX Ordina Organize Agile p2 PA Consulting Group Paul Postma Marketing Consultancy People Change PNO Consultants Projective Protiviti Proven Partners Prowareness PwC Quint Quintop Raad van Toekomst RedFoxBlue ResidentieProfs RGP Rijnconsult Riverwise Roland Berger Salvéos Schaekel & Partners SeederDeBoer Sia Partners Significant Groep Simon-Kucher & Partners SiRM Solid Professionals SOLVE Consulting SparkOptimus Staffing MS Strategy& Student Consultancy Group Summiteers Supply Value Symbol Synechron The Next Organization Trevian Turner TWST TwynstraGudde UMS Group UniPartners UPD Van Oers Corporate Finance Vanberkel Professionals Varrlyn Vasco Consult Vintura VODW Volt Strategy Voogt Pijl & Partners Wielinq WIN Xebia Yellowtail YGroup YNNO Young Advisory Group YourConnector Zanders Zestgroup