Op zoek naar sprekers voor lean en continu verbeteren?

02 oktober 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel

UPD heeft een pool gelanceerd van sprekers die tijdens evenementen kunnen fungeren als gastsprekers of als kennisexperts op het gebied van ’Lean’ en ‘Continu Verbeteren’.

“In de afgelopen jaren hebben we ontelbaar veel organisaties geholpen om te veranderen en te vernieuwen. Deze schat aan ervaring, inzichten en praktijkvoorbeelden die we hierbij verzameld hebben is ontzettend waardevol. Het zou zonde zijn als we al die kennis voor ons zelf hielden”, zegt Joris van de Lindeloof, directeur bij UPD, die toevoegt: “Met de ‘Sprekerspoule’ krijgen bedrijven en organisaties nu de mogelijkheid om te luisteren naar en te leren van onze meest ervaren en kleurrijke lean-experts.”

Continu verbeteren neemt vlucht

Door het hele land worden regelmatig congressen en seminars georganiseerd gecentreerd rondom het thema continu verbeteren. Ook organiseren bedrijven bijvoorbeeld inhouse sessies, waarbij zij externe experts binnenhalen, die hun best practices en lessons learned delen. Het onderwerp is populairder dan ooit, tegen de huidige achtergrond van de toenemende behoefte van bedrijven en organisaties om concurrerend te blijven binnen het alsmaar ontwrichtendere landschap van vandaag. “We leven in een disruptieve tijd en in een wereld die sneller verandert dan ooit, waarin mensen en organisaties zich continu moeten aanpassen om succesvol te blijven”, legt Van de Lindeloof uit.

De ‘Sprekerspoule’ van UPD levert gelauwerde gastsprekers voor dergelijke events. “De experts die zich in de Sprekerspoule bevinden zijn doorgewinterder lean-professionals die nog altijd op dagelijkse basis bij de klant opereren”, legt Van de Lindeloof uit. Dat is één van de redenen waarmee UPD zich denkt te kunnen onderscheiden. “Iedereen kan lezen over methodes als Lean, Six Sigma, Scrum, Agile, enzovoorts. Het is echter de praktijkervaring waarmee onze sprekers zich onderscheiden.”

Op zoek naar sprekers voor lean en continu verbeteren?

Van de Lindeloof voegt toe: “Kennis is immers pas iets waard als je het in de praktijk kunt verzilveren. Aan de hand van herkenbare voorbeelden uit de praktijk nemen onze sprekers je mee in de wereld van procesverbetering. Ze hebben ieder de kwaliteit om kennis om te zetten in een praktische toepassing. Geen wollige taal, geen overbodig gebruik van jargon; enkel kennisdeling die direct toepasbaar is voor elk publiek.” 

De initiatiefnemer achter de Sprekerspoule, UPD, geldt als ’s lands grootste bureau gespecialiseerd in continu verbeteren. De advies- en trainingsorgansiatie uit Amstelveen werkt voor klanten in diverse sectoren zoals onderwijs, retail, food & beverage en financiële dienstverlening.

De lancering van de talentenpool volgt kort na twee andere initiatieven die UPD recent op de markt heeft gebracht. Zo biedt het initiatief ‘de Boardroom gratis strategisch advies aan bedrijven. Daarnaast startte onlangs ‘UPD-talents’, het opleidingstraject van het trainings- en adviesbureau betreft. Het gaat hier in het bijzonder om een programma dat zich richt op het helpen van klanten bij het invullen van hun operationele rollen door UPD-talenten in te zetten.

“Het is onze missie om een actieve bijdrage te leveren aan de winst van organisaties en instellingen, terwijl we tegelijkertijd ook de werkomgeving van mensen leuker, resultaatgerichter en zinvoller maken. Dat doen we op verschillende manieren. De Sprekerspoule is daar nu onderdeel van”, besluit Van de Lindeloof.