De Boardroom zoekt twee jonge strategische adviseurs

16 juli 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De Boardroom, een partij die bedrijven volledig kosteloos helpt met strategische vraagstukken, is op zoek naar jong talent. 

Young professionals kunnen hun interesse de komende maand kenbaar maken. Aan het eind van de zomer maken de initiatiefnemers – een aantal (oud) bestuurders en adviesbureau UPD – bekend welke twee talenten zich een ‘jonge boardroomadviseur’ mogen noemen. Zij kunnen dan meteen in september deelnemen aan de herfsteditie van De Boardroom.

Werken aan complexe vraagstukken

“Deze twee jonge talenten zijn een waardevolle toevoeging aan De Boardroom”, stelt Roderick Prommersberger van UPD. “Zij brengen de groep van ervaren bestuurders in balans, houden de leden scherp en maken disruptieve ideeën bespreekbaar.” Samen met de geassocieerde voormalige bestuurders zullen de twee young professionals werken aan complexe vraagstukken die vandaag de dag spelen in de markt. Prommersberger: “Denk aan het ontwikkelen van nieuwe verdienmodellen, of hoe om te gaan met disruptie, de digitale revolutie en krapte op de arbeidsmarkt.”

De Boardroom - Een initiatief van UPD

Naast het ondersteunen van klanten, zullen de jonge talenten veel kunnen leren van de oudgedienden met wie ze gaan samenwerken. Dit bleek ook al uit de eerste paar maanden waarin De Boardroom actief is. Prommersberger vertelt hierover: “Ruben Warns is als eerste talent toegevoegd en heeft de rol vanaf het begin vormgegeven. Het is indrukwekkend om te zien hoe de (oud)bestuursleden hem begeleiden en coachen. Tijdens de bijeenkomsten creëren de leden voor hem een veilige omgeving waarin hij als volwaardig Boardroomlid bijdraagt aan het eindresultaat en tegelijkertijd de ruimte krijgt om fouten te maken en daarvan te leren.” 

De kans om te leren van ervaren bestuurders licht nu ook in het verschiet voor twee nieuwe talenten. Prommersberger: “We zijn op zoek naar talenten die onbevangen, uitermate kritisch zijn en écht disruptieve ideeën hebben.” Hij vervolgt:Het zijn de welbekende ongepolijste diamanten. Maar, voor het polijsten kunnen ze rekenen op coaching en begeleiding door de (oud) bestuurders.”

Voor de twee gelukkige young professionals die uiteindelijk geselecteerd zullen worden, ligt er een langere termijn-verbintenis in het verschiet. “De status van talent verloopt natuurlijk op den duur, maar daar gaat wel een flinke periode overheen. Het kan dus best even duren voordat er weer ruimte is voor nieuwe talenten. Dat betekent dat dit voor veel young professionals misschien wel de enige kans is om aanspraak te maken op hun plek in deze Boardroom”, concludeert Prommersberger.

Aanmelden

Young professionals die interesse hebben in een positie als boardroomlid, kunnen zich aanmelden bij UPD, door een motivatiebrief en een beknopt cv te sturen. De volgende Boardroomsessie is gepland in september en het doel is om daar het nieuwe Boardroom Talent direct aan te laten deelnemen.