UPD start ontwikkelprogramma voor jonge talenten

30 augustus 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Advies- en opleidingsbureau UPD heeft een programma voor jonge talenten gelanceerd. ‘UPD Talents’ biedt bedrijven de mogelijkheid jonge talenten aan boord te halen voor het uitvoeren van operationele verbetertrajecten. 

Terwijl UPD zich vooral richt op de grotere transformaties, is UPD Talents juist in het leven geroepen voor de ietwat kleinere klantopdrachten. Joris van de Lindeloof, directeur van UPD, licht toe: “De afgelopen jaren hebben we ontelbaar veel bedrijven geholpen met verbetertrajecten. Wat we vaak zien is dat bij veel van deze bedrijven de wat kleinere operationele vraagstukken blijven liggen, met als gevolg dat al die ‘kleinere’ vraagstukken gezamenlijk leiden tot negatieve resultaten. UPD Talents vult dit gat in.” 

Waar de dienstverlening van UPD helpt verbeteringen te realiseren bij elk type en formaat organisatie, concentreert het nieuwe programma zich op mkb-ondernemingen. “Hiermee spelen we in op vraagstukken die nu misschien blijven liggen of waar onze opdrachtgevers zelf niet de resources voor hebben. We maken zo continu verbeteren en vernieuwen nog toegankelijker”, aldus Van de Lindeloof. 

Bedrijven die een young professional van UPD inhuren wordt de kwaliteit gegarandeerd die ze gewend zijn van het bureau: “Om dat te borgen doorlopen de talenten uit onze pool elk ons speciaal daarvoor ontwikkelde talentprogramma”, vertelt de directeur. “Hierin worden ze verder opgeleid en klaargestoomd om in de toekomst als volwaardig UPD-consultant te kunnen opereren.” 

UPD start ontwikkelprogramma voor jonge talenten

Naast op vakinhoudelijke kennis – op gebieden als lean, six sigma, agile, scrum en verandermanagement – worden de jonge talenten zorgvuldig geselecteerd op hun interpersoonlijke vaardigheden. Werken in een omgeving die vraagt om verbetering betekent dat ze in staat moeten zijn beweging in gang te zetten en de verandering voort te drijven van conceptie tot executie. Daarbij geldt met name voor de kleinere operationele vraagstukken dat een hands-on aanpak een vereiste is. “Een UPD-talent is al een echte verbeteraar. Ze zijn niet bang om voor een groep te staan en de handen uit de mouwen te steken”, stelt Van de Lindeloof. 

Hij legt uit dat elk van de jonge talenten tijdens opdrachten wordt gekoppeld aan een geroutineerde lean-expert van UPD die op afstand meekijkt tijdens het uitvoeren van verbetertrajecten: “Ze geven tips en helpen wanneer dat nodig is.”

Inmiddels is UPD Talents zowel intern als extern uitgerold en kunnen bedrijven en organisaties nu ook voor het inhuren van talent terecht bij de verbeterspecialist uit Amstelveen. Van de Lindeloof: “Het biedt mkb-bedrijven een unieke kans om talentvolle lean-professionals, tegen een vriendelijk tarief, in te huren om operationele vraagstukken op te lossen.”

Traineeships en talentenprogramma’s worden steeds populairder in de consultancywereld. Zo goed als alle grotere bureaus hebben inmiddels een speciaal programma ontwikkeld voor young professionals. Daarin wordt werkend leren bij klanten gecombineerd met trainingen en coaching van ervaren collega’s. Het UPD Talents-ontwikkelprogramma onderscheidt zich volgens Van de Lindeloof door zijn focus op het verbeterlandschap, evenals door de hoge mate van onafhankelijkheid die de talenten geboden wordt.