Vintura trekt Rianne Ernst aan vanuit de farmasector

01 augustus 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Vintura heeft een nieuwe professional aangetrokken: Rianne Ernst. “Mijn interesse in life sciences, werken in teams met open communicatie en affiniteit voor consultancy komen perfect samen in mijn functie bij Vintura”, aldus de kersverse consultant over haar nieuwe uitdaging bij het zorg- en life sciences-adviesbureau.

Al van jongs af aan is Rianne Ernst geïnteresseerd in de ontwikkeling en in het bijzonder de remedie van ziekten. Met een achtergrond in biomedische wetenschappen en een minor in wetenschap en bedrijfskunde, heeft ze als life science-consultant reeds uitgebreide ervaring opgedaan met verschillende thema’s binnen farmasector, waaronder internationale markttoegang, lanceergereedheid, pätientgerapporteerde uitkomsten en gezondheidseconomie.

Zo werkte ze de afgelopen jaren voor zorgorganisatie IQVIA en voorloper Quintiles, waar ze in het kader van haar opleiding stage had gelopen. Quintiles was een wereldwijde dienstverlener voor de biofarmaceutische markt die onder meer oplossingen leverde voor het commercialiseren van medische producten. In 2016 fuseerde het bedrijf met IMS Health om samen het huidige IQVIA te vormen. IQVIA gebruikt wetenschappelijke data om stakeholders binnen het zorgdomein te ondersteunen bij het ontwikkelen van betere oplossingen voor patiënten. Rianne werkte uiteindelijk drie jaar voor IQVIA, eerst als Associate Consultant en daarna als Consultant.
Rianne Ernst, Consultant, Vintura Gedurende haar tijd bij IQVIA heeft ze grote en kleine internationale biofarmaceutische bedrijven mogen adviseren. “Door de diversiteit aan projecten en klanten heb ik zowel de farmaceutische industrie in Europa en de VS als in Azië leren kennen”, licht Rianne toe.

Inmiddels is ze een nieuwe uitdaging gestart bij Vintura
, opgericht in 2000 en met meer dan 25 consultants in dienst een strategisch internationaal consultancybureau met een focus op de sectoren gezondheidszorg en life sciences. Vanuit zijn motto ‘creating meaningful impact in healthcare together’, helpt Vintura opdrachtgevers zoals ziekenhuizen, farmaceutische bedrijven of bijvoorbeeld aanbieders van medische apparaten bij het realiseren van continue verbetering. 

Naar haar nieuwe werkgever, neemt ze naar eigen zeggen verschillende kwaliteiten mee: “Ik werk graag samen in een team en hou van intensieve brainstormsessies. Tijdens deze sessies schets ik graag ideeën om tot een logische structuur te komen. Mijn kracht is om complexe problemen snel te begrijpen en ze vervolgens, samen met collega’s, om te zetten in oplossingsgerichte stappenplannen.” Naast de inhoudelijke match met consultancy en life sciences, hecht Ernst vooral veel waarde aan “open communicatie en samenwerking, zowel met klanten als collega’s”.

Begin dit jaar werd het team van Vintura reeds versterkt met de komst van Anita Mikulic
, die is aangetrokken als director binnen de zorgpraktijk. In totaal telt Vintura nu 28 professionals.