Anita Mikulic start als director binnen zorgpraktijk van Vintura

22 februari 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Anita Mikulic is begin deze maand gestart als director bij Vintura, een adviesbureau voor de zorg- en life sciences sector. Mikulic brengt zo’n 15 jaar ervaring in het publieke sociale domein en de consultancy met haar mee naar het bureau uit Baarn.

Over haar komst naar Vintura zegt Mikulic: “Ik kijk er naar uit om met mijn ervaring binnen sociale domein nieuwe markten te ontwikkelen vanuit Vintura. Mijn ambitie ligt om veel meer de regionale samenwerking op te zoeken en zorginstellingen te ondersteunen in de sociale en technologische innovatie, bijvoorbeeld ten behoeve van wijkzorg, thuiszorg en preventie.”

Volgens Mikulic beweegt de zorg steeds meer naar regionale samenwerking met als uitgangspunt om de zorg naar patiënten slimmer, beter en efficiënter in te richten. Bas Amesz, partner bij Vintura, sluit zich aan bij de woorden van de kersverse director. “Je ziet dat het opzetten van goede ketenzorg komende jaren cruciaal wordt binnen de zorg. 0e, 1e, 2e en 3e lijns zorg moeten steeds beter met elkaar gaan samenwerken.”Anita Mikulic start als director binnen zorgpraktijk van VinturaVintura is sinds 2000 een adviseur voor vele Nederlandse en Europese organisaties in de zorgsector. Naast het leveren van traditioneel strategisch- en organisatieadvies, ondersteunt het adviesbureau ook bij het verbinden van de stakeholders in de zorgketen. Amesz: “We zijn gedreven een brug te slaan tussen ziekenhuizen, zorgverzekeraars en farmaceutische bedrijven en door de komst van Anita als director kunnen we hier nu ook zorginstellingen binnen het gemeentelijk domein aan toevoegen, zoals thuis-, jeugd- en ouderenzorg.” 

Mikulic heeft ruime expertise op het terrein van gemeentelijke zorg. Ze is gestart in de gemeentelijke jeugdzorg als ketenregisseur jeugd bij de gemeente en beleidsmedewerkers GGD en heeft sinds 2012 ervaring in de consultancy bij Deloitte, waar ze in haar laatste rol werkte als senior manager publieke strategie en innovatie. Haar ervaring in de ‘care’ is aan aanvulling op de ‘cure’ ervaring van Vintura. “Hiermee geven we onze positie in de zorg een enorme boost,” zegt Amesz.

“Ik heb een passie voor het oplossen van complexe maatschappelijke vraagstukken binnen de jeugdzorg, thuiszorg of ouderenzorg. Ik ga me vooral richten op regionale samenwerking tussen care en cure en het in co-creatie bedenken van nieuwe oplossingen,” aldus Mikulic. 

Vintura werkt ook voor partijen in de life sciences sector, waaronder farmacie en medical devices. Zo hielp Vintura recent een farmabedrijf bij de ontwikkeling van een nieuwe visie en structuur, en ondersteunde het Medical Affairs bij de transitie naar waardegedreven denken.