Natalia Eitel werkt bij Vintura aan impact in de gezondheidszorg

15 januari 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Natalia Eitel is zo’n drie jaar actief in de consultancybranche. Momenteel is ze onderdeel van Vintura, een bureau dat zich richt op klanten in de zorg-, biotech- en pharmasectoren. “Bij Vintura werk ik aan fundamentele veranderingen in de gezondheidszorg.” 

“Vintura benadert het recruitment van nieuwe consultants wezenlijk anders. Ze zijn geïnteresseerd in wie je bent als persoon, niet alleen in je kennis en ervaring. Ik kreeg twee dagen om het team te leren kennen, om te ontdekken of onze missie en waarden overeenkomen. Hier heerst een openheid die ervoor zorgt dat je echt jezelf kunt zijn, je hoeft niet terughoudend te zijn. Dat vind ik belangrijk.” 

Toen Eitel zich bijna een jaar geleden aan het oriënteren was op een nieuwe baan kreeg ze aanbiedingen van vijf bedrijven. “Ik koos voor Vintura omdat ik hier aan fundamentele veranderingen in de gezondheidszorg kan werken. Het adviesbureau uit Baarn helpt klanten met het ontwerpen en uitvoeren van strategische vraagstukken, alsook thema’s als resultaatverbetering, waardegedreven zorg, supply chain & logistiek. 

De van oorsprong Braziliaanse rondde haar studie af in haar thuisland. Na een omweg via het Verenigd Koninkrijk en Duitsland kwam ze via haar vorige werkgever – een Big Four accountants- en advieskantoor – terecht in ons land. “Nederland is mijn vierde thuisland. Ik volg twee avonden per week taallessen, want het is het eerste land waarvan ik de taal niet spreek. Gelukkig zijn mijn nieuwe collega’s heel behulpzaam!”

Natalia Eitel werkt bij Vintura aan impact in de gezondheidszorg

Leren en groeien

Terugkijkend op haar eerste periode bij Vintura, zegt Eitel: “Ik voelde me direct welkom bij mijn collega’s. We nemen de tijd voor elkaar en hebben veel lol. Het is fijn dat je bij Vintura niet bang hoeft te zijn om fouten te maken en dat je dagelijks feedback krijgt. Dat is de beste manier om te leren en te groeien, zowel professioneel als persoonlijk.”

“Vintura vindt een gezonde balans tussen werk en privé belangrijk en werktijden zijn flexibel. Als ochtendmens wil ik graag vroeg beginnen en dat kan hier. Ik ben vaak als eerste op kantoor en altijd weer vóór 18.00 uur thuis. Dat geeft me de kans nieuwe vrienden te maken in het dagelijks leven, mijn buren te leren kennen en nieuwe restaurantjes te ontdekken.” 

Ze vertelt dat ze in Amsterdam woont: “Ik voel me al helemaal thuis. Iedereen spreekt hier Engels en het is supergroen met al die bomen. Ik vind het prachtig, de architectuur en grachten. Hier voel je dat je leeft. Een paar maanden na mijn verhuizing kwamen mijn ouders op bezoek. Mijn moeder bereidde een Braziliaans diner, waarvoor ik ook mijn collega’s uitnodigde. We organiseren wel vaker dingen met elkaar.” 

Gevraagd waarnaar ze streeft binnen haar werk als consultant, zegt Eitel: “Dat mensen zich betrokken voelen bij de veranderingen waar we aan werken. Ik ben blij als ik zie dat mensen onze inbreng waarderen, zoals bij mijn huidige project. We ontwikkelen een manier om de waarde van een medicijn over te brengen, met een visie die op waarde is gebaseerd, met inbegrip van de voordelen voor patiënten. Het totale plaatje telt, niet alleen de prijs en data.”