Ordina versterkt GEO-ICT dienst met Safe Software partnership

04 juni 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Safe Software, een Canadese softwareontwikkelaar, heeft de Nederlandse ICT dienstverlener Ordina toegelaten tot zijn partnerprogramma.

Opgericht in 2003, is Safe Software gespecialiseerd in het ondersteunen van bedrijven in het gebruik van ruimtelijke data om hun proposities te verbeteren. Het data-integratie platform van het bedrijf – beter bekend als de Feature Manipulation Engine (FME) – faciliteert het analyseren van data uit diverse bronnen en bestanden. De software ondersteunt ook de transformatie en manipulatie van data, en automatiseert workflows voor processing, waaronder visualisatie.

Al sinds 2016 maakt Ordina gebruik van FME-software. “Het is een van de kerncompetenties binnen de GEO-ICT-unit”, zegt Edwin de Leeuw, business unit manager van deze afdeling. De GEO-ICT praktijk maakt gebruik van geografische informatiesystemen om klanten te helpen met het oplossen van problemen. Zo ondersteunde de praktijk recent bij de ontwikkeling van een applicatie om vegetatie- en habitattypenkaarten met elkaar te delen in opdracht van BIJ12, de uitvoeringsorganisatie van de twaalf provincies. “De behoefte aan een landelijke, centrale voorziening was heel groot. Dit is een significante stap voorwaarts op het gebied van natuurmonitoring”, stelde Peter van der Molen, adviseur natuurmonitoring bij BIJ12, nadat de applicatie was opgeleverd.

Ordina versterkt GEO-ICT dienst met Safe Software partnership

Ordina merkt in de markt dat geo-informatie door de groeiende technologische mogelijkheden steeds meer kansen biedt aan klanten: “Door geo-data toe te voegen aan de bestaande systemen beschikken gebruikers over veel rijkere informatiebronnen. Vooral in de overheidssector en de industriemarkt zien we dit al veel gebruikt worden, maar ook voor de andere sectoren is het interessant”, aldus De Leeuw.

De samenwerking biedt de ICT-dienstverlener, die in de Benelux circa 2.650 medewerkers telt, de capaciteiten om klanten nog beter te kunnen ondersteunen, geeft De Leeuw aan: “We werkten al veel met de producten van Safe Software bij klanten, maar dit partnership voegt daar iets belangrijks aan toe. Door de verkregen informatiepositie zitten we bij nieuwe ontwikkelingen vooraan en kunnen we vanuit onze praktijk bij klanten daarop aanvullen.” 

Daarnaast is het partnership een voorwaarde voor het geven van gecertificeerde trainingen. Ordina zal de komende maanden enkele van zijn medewerkers gaan opleiden om zelf gecertificeerde trainers te worden voor de producten/diensten van Safe Software. Voor Safe Software, zorgt de samenwerking ervoor dat het bedrijf zijn positie in de Benelux kan versterken. Het Canadese bedrijf werkt in de regio ook samen met Sweco, Vicrea Solutions, Esri Nederland en Tensing GIS Consultancy.

Vorig jaar sloot Ordina een samenwerking met WhereScape, een specialist in datawarehouse automation.