Ordina werkt samen met datawarehouse automation specialist WhereScape

09 augustus 2018 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Ordina is een samenwerking aangegaan met WhereScape, een leverancier van automatiseringssoftware voor data-infrastructuren. Als gevolg van de deal versterkt de ICT-dienstverlener zijn proposities op het gebied van business intelligence en datawarehouse automation.

Het gebruik van data is de laatste jaren aan het ontploffen. Organisaties zetten data in toenemende mate in om waardevolle inzichten op te doen. Daarmee kunnen ze onder meer betere strategische beslissingen maken, hun omzet opschroeven of intern hun prestaties verbeteren. “Automatisering van de data-infrastructuren helpt organisaties om de time-to-market te verkorten, kosten te reduceren en de kwaliteit van de data te verbeteren”, vertelt Marc Peeters, eindverantwoordelijk voor Data Driven Partnership Management bij Ordina, dat met ongeveer 2.650 medewerkers een van de grootse ICT-dienstverleners is van de Benelux. 

Tegelijk met de data-ontwikkelingen nemen ook de eisen en verwachtingen van managers en IT’ers ten aanzien van hun datawarehouse-capaciteiten toe. “Door de toenemende hoeveelheid beschikbare data is er meer behoefte aan structuur en overzicht”, legt Peeters uit. De rol van intelligente systemen speelt hierin een sleutelrol – slimme software kan voor een organisatie het verschil maken tussen ofwel het zich ontwikkelen tot een datagedreven organisatie of tot het verworden tot een achterloper in het gebruik van data analytics. 

Ordina werkt samen met datawarehouse automation specialist WhereScape

Om zijn proposities in datamanagement een boost te geven, ging Peeters met zijn team op zoek naar de meest geschikte softwarepartij die als partner kon fungeren. Na uitgebreide testen koos de ICT-organisatie uit Nieuwegein voor de oplossing van WhereScape. “De oplossing biedt niet alleen een state of the art ETL-proces (Extraction, Transformation & Load, red.) maar ook de mogelijkheid om de toekomstige uitdagingen en behoeften van onze klanten te faciliteren.”

De oplossing van WhereScape maakt het mogelijk om datawarehouses, data vaults en datamarts snel, eenvoudig en efficiënt te automatiseren – al dan niet (volledig) cloudgebaseerd. Organisaties kunnen daarbij eenvoudig big data en real-time datadiensten integreren. Met WhereScape 3D kunnen organisaties bijvoorbeeld hun data-infrastructuren vormgeven, visualiseren en plannen. WhereScape RED versnelt de ontwikkeling, uitrol en processen van data-infrastructuur projecten en WhereScape Data Vault Express stelt organisaties in staat om de data lifecycle te automatiseren en ontwikkelprocessen te versnellen.

Vincent Calcagnile, Sales Director EMEA bij WhereScape, geeft aan dat hij "ontzettend blij” is dat zijn bedrijf is geselecteerd door een “vooruitstrevende partij als Ordina”. Hij voegt toe: "Met dit partnership willen we eraan bijdragen dat bedrijven kunnen innoveren en tegelijkertijd efficiënt om kunnen gaan met hun resources. Niet alleen door budgetten effectiever in te zetten, maar ook door medewerkers in staat te stellen om hun tijd en creativiteit daar in te zetten waar zij het meeste waarde toevoegen.”