FTE Groep en RSG Finance nemen belang in rond

14 mei 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Twee zakelijke dienstverleners, FTE Groep en RSG Finance, hebben een belang genomen in rond, een data science-bureau uit Amersfoort. Financiële details van de transactie zijn niet naar buiten gebracht.

“Ik ben trots en blij met de samenwerking met FTE en RSG. Hiermee realiseren wij op drie gebieden de groeiambities van rond”, zegt Mark Bosch, Managing Partner van het bureau. “Ten eerste een entree naar complementaire marktsegmenten en klantorganisaties waar RSG en FTE al actief zijn en wij onze meerwaarde kunnen leveren. Ten tweede kunnen wij, RSG en FTE, nu end to end-diensten en -solutions aan onze relaties gaan bieden. Tot slot neemt onze aantrekkelijkheid als werkgever toe. Met deze samenwerking zijn we de werkgever waar je samen kunt groeien in jouw loopbaan.”

Rond is in 2007 opgericht en heeft inmiddels zo’n 30 professionals, werkzaam vanuit vestigingen in Amersfoort en Rotterdam. Het bureau is gespecialiseerd in business intelligence, met een focus op technische consultancy, software delivery en onderhoud. Tot de klantenkring behoren grote bedrijven als supermarktketen Coop, bierbrouwer Heineken en industrieel bedrijf VDL.

Voor FTE en RSG is rond de eerste gezamenlijke investering. Patrick van der Tuin, Managing Director bij RSG, licht toe: “Vorig jaar hebben FTE en RSG gezamenlijk een nieuwe strategie ingezet. We willen samen met partnerbedrijven een stevigere positie creëren die meer toegevoegde waarde richting klanten biedt. Daarvoor hebben we Noble Smart Capital opgericht die daarmee investeringen in onze samenwerkende partners kan doen. Rond is daarin onze eerste partner.”

FTE Groep en RSG Finance nemen belang in rondvlnr: Ivo van Lierop (RSG), Erik Pos (rond), Martijn Camphens (FTE), Patrick van der Tuin (RSG/FTE), Denis Slootman (FTE), Mark Bosch (rond) en Arjan den Ouden (rond)

Aanleiding voor de investering in rond is de snel groeiende markt voor digitale transformatiediensten. Van der Tuin: “Door de digitale transformatie is er een toenemende behoefte aan kennis van business intelligence en data analytics. Met name als het gaat om ondersteuning bij het daadwerkelijk vertalen van technologie naar meerwaarde in de business en een betere bediening van de eindklant. Het gaat daarbij om de juiste combinatie van domeinkennis, technologische kennis en operationele slagkracht. Om die reden zijn RSG en FTE op zoek gegaan naar een solide partner – met rond is die partner gevonden.”

Denis Slootman, Managing Director bij FTE, voegt toe: “We kunnen nu meer betekenen voor onze opdrachtgevers. Vanuit de domeinkennis van FTE en RSG zijn we in staat om samen oplossingen aan te bieden die nauw aansluiten op de business issues en door ons echt gerealiseerd gaan worden in de praktijk.”

FTE telt zo’n 85 professionals actief in de financiële dienstverlening en publieke sector. Het Utrechtse bureau helpt opdrachtgevers met consultancy en detachering op het gebied van verandermanagement, operationele executie en human resources. RSG Finance is een intermediair uit Eindhoven (65 professionals) voor finance professionals, met een focus op accounting, reporting, business control en governance.

Vorig jaar sloot FTE Groep ter versterking van zijn pensioenpraktijk een samenwerking met Coforce en Miqado.