Pensioenadviseur FTE Groep sluit samenwerking met Coforce en Miqado

22 januari 2018 Consultancy.nl 5 min. leestijd

FTE Groep, een pensioenadviseur uit Utrecht, heeft twee nieuwe partnerships gesloten om zijn dienstverlening richting pensioenuitvoerders verder te verbeteren. Zo werkt het samen met conversiespecialist Miqado om opdrachtgevers te helpen bij hun IT-migraties, en richt het zich in de samenwerking met Robotic Process Automation (RPA) specialist Coforce op het ondersteunen van pensioenpartijen met RPA-toepassingen.

De afgelopen jaren staat het bedrijfsleven, ongeacht welke sector, bol van ontwikkelingen op ICT-gebied, zoals verregaande digitalisering, automatisering en robotisering. Ook in de pensioen- en verzekeringsbranche zorgen de nieuwste technologische mogelijkheden ervoor dat grote en kleine bedrijven tal van veranderinitiatieven (moeten) ontplooien, bijvoorbeeld om de kwaliteit en verwerking van pensioengegevens te verbeteren of te versnellen.

Een organisatie die spelers in deze specifieke branches daarbij ondersteunt is FTE Groep. Vanuit vijf business units* bedient het adviesbureau uit Utrecht vrijwel alle pensioenverzekeraars, -uitvoerders en -fondsen, actuariële bureaus en IT-toeleveranciers in de pensioenmarkt. Binnen de pensioenafdeling van het bureau zijn zeventig professionals actief op zowel operationeel als tactisch niveau, die opdrachtgevers onder meer helpen met vraagstukken op het gebied van continu verbeteren, innovatie en talent**.

FTE - Wij realiseren ambities

Om de dienstverlening richting hun klanten verder te verbeteren, heeft FTE Groep onlangs twee samenwerkingen aangekondigd. Allereerst heeft de pensioenadviseur een partnership gesloten met Miqado, waarbij de twee zullen gaan samenwerken op het gebied van transities en migraties. Daarnaast heeft het de krachten gebundeld met Coforce, een specialist in Robotic Process Automation (RPA), om gezamenlijk RPA-toepassingen voor de branche te gaan ontwikkelen.

FTE Groep | Miqado

Gevestigd in Amsterdam is Miqado een conversiespecialist voor de pensioen- en verzekeringsbranche, die kan bogen op jarenlange ervaring met transities. Het bedrijf ontwikkelde een ‘end user driven’-platform, dat door eindgebruikers zelf kan worden ingeregeld. Pensioenuitvoerders kunnen hiermee zelf transities uitvoeren en een migratiestraat inrichten.

Denis Slootman, directeur FTE Groep, licht de samenwerking met Miqado toe: “Onze business-specialisten beschikken over enorm veel domeinkennis en ervaring op het gebied van migraties en transities en alle facetten die daar een rol in spelen. We zijn betrokken bij veel transities en migraties en zijn goed bekend met het platform van Miqado.” Hij voegt toe dat FTE Groep door de samenwerking in staat zal zijn om pensioenorganisaties goed te kunnen ondersteunen of zelfs grotendeels te ontzorgen. “We kunnen daarmee echt meerwaarde bieden aan onze opdrachtgevers”, aldus Slootman. Ook Cees van der Blom, partner bij Miqado, is verheugd over de samenwerking met FTE Groep en stelt: “Naar onze mening komen in deze markt, waarin oplossingen vaak breed en complex zijn, de beste oplossingen van specialisten die hun krachten bundelen en op elkaar ingespeeld zijn.”

FTE Groep | Coforce

Het partnership met Coforce is gecentreerd rondom Robotic Process Automation (RPA) technologie, waarmee hoog-volume repeterende werkzaamheden eenvoudig kunnen worden geautomatiseerd. Dat zorgt voor kwaliteitsverbetering en meer tijd voor medewerkers om waarde toe te voegen aan de relatie met klanten. Zeker ook in de pensioenmarkt worden veel databronnen gebruikt. Terwijl daarbij vaak de menselijke beoordeling van gegevens een rol speelt, blijkt na analyse dikwijls dat ook die beoordelingsslag grotendeels te standaardiseren is wat betreft input en output. Alleen de uitzonderingen worden dan met mensenogen gecontroleerd, de rest doet het systeem. “Robotisering kan bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit en snellere verwerking van pensioengegevens”, licht Slootman toe.Quote - Denis Slootman

Over de samenwerking en de inbreng van FTE Groep zegt hij verder: “FTE ondersteunt organisaties bij het vertalen van strategie naar operatie en in deze rol past ook de focus op waardecreatie door de inzet van Robotic Process Automation.” Hij besluit: “Wij zijn bekend met alle processen binnen in de pensioenmarkt. Die achtergrond in combinatie met onze kennis van RPA-software van Coforce, stelt ons in staat om processen te identificeren die voor robotisering interessant zijn. Daarnaast verzorgen wij de implementatie van de RPA-techniek samen met Coforce.”

Door het inzetten van de juiste intelligente automatiseringsoplossingen zoals RPA, wil Coforce bedrijven en organisaties in Nederland ondersteunen, zodat zij zich kunnen focussen op waarde-creërende activiteiten. De samenwerking met FTE Groep uit Utrecht sluit volgens Coforce Managing Director Franklin Willemstein dan ook “uitstekend aan bij de groeiambities” van Coforce. Hij stelt bovendien: “Met FTE Groep hebben wij een specialist gevonden die de pensioenbranche goed kent en ons kan helpen met het identificeren, analyseren en optimaliseren van administratieve processen voordat ze gerobotiseerd worden. De business-specialisten van FTE beschikken over enorm veel ervaring op het gebied van procesverbetering en het implementeren van technologie.”

* FTE Groep opereert vanuit vijf verschillende business units: Leven & Pensioen, Actuarieel, Business & IT, Continu Verbeteren en Talent.

** In totaal werken bij FTE Groep zo'n honderd professionals, waarvan 75 fte's en 25 freelancers.