Vrouw aan het roer bij Salesforce-tak van Maastrichtse Sforza

24 april 2019 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

In een door mannen gedomineerde wereld, zoals de IT-branche, is het altijd opvallend om een vrouw te zien doordringen tot de hoogste gelederen. Dit is nu gebeurd bij Sforza. Sinds 1 april geeft Judith Bolk-van Schaik leiding aan de Salesforce-praktijk van de Maastrichtse IT-adviesorganisatie. 

“De aanstelling van Judith Bolk als Managing Partner voor onze Salesforce-tak maakt ons klaar voor sterke groei binnen een aantal doelbranches, waaronder de zorg, zakelijke dienstverlening en mobiliteit”, aldus Gerjan Schijlen, topman van Sforza. 

Het in 2012 opgerichte kantoor biedt vandaag de dag werk aan meer dan 200 IT-consultants gespecialiseerd in ERP-systemen, customer relationship management, infrastructuur en beveiliging. Het bedrijf beschikt over kantoren in Maastricht en Rosmalen en is daarmee een van de grotere spelers met wortels in Limburg en Brabant. Tot de klantenkring behoren organisaties in de sectoren zorg, nuts, voedingsmiddelen, life sciences & biotech, technologie en sport.

Vrouw aan het roer bij Salesforce-tak van Maastrichtse Sforza

Sforza richt zich vooral op de oplossingen en producten van SAP en Salesforce. Nadat de Salesforce-praktijk van Sforza vorige maand nog de Silver Consulting Partner-status van Salesforce verkreeg, valt de afdeling sinds deze maand onder de leiding van Bolk. Ze volgt Oscar Vandeberg op, die de rol ad interim op zich had genomen na het vertrek van de vorige Managing Partner. Vandeberg zal zich nu verder focussen op de uitbouw van onder andere de Nederlandse infrastructuurtak binnen Sforza. 

Bolk maakt de overstap vanuit Accenture, waar ze Senior Manager was binnen de Nederlandse Salesforce-praktijk. Ze sloot zich in 2015 aan bij de Amerikaanse adviesgigant, nadat haar toenmalige werkgever CRMWaypoint werd overgenomen door Accenture. Eerder in haar loopbaan werkte Bolk voor systeemintegrator ABSI (dat begin deze maand werd overgenomen door PwC) en jarenlang in verschillende CRM-functies voor Reed Business Media. 

“Judith is sinds begin 2011 in diverse rollen betrokken geweest bij een groot aantal Salesforce-trajecten. Ze heeft zich hierbij altijd gericht op de realisatie van businessdoelstellingen”, zegt Schijlen.

Vrouwen in leidinggevende rollen vormt een steeds belangrijker wordend thema binnen adviesorganisaties. Kantoren lanceren allerlei initiatieven om vrouwen door het glazen plafond te helpen breken. Bolks voormalige werkgever Accenture geldt onder de grootste spelers in de branche als een van de voorlopers. Zo heeft de Nederlandse afdeling van het kantoor met Irine Gaasbeek al voor de derde opeenvolgende keer een vrouw als CEO.