Emma Ligtenbelt en Kjeld Janssen gestart bij Intermedius

19 april 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Intermedius heeft twee nieuwe adviseurs aan het team toegevoegd. Emma Ligtenbelt en Kjeld Janssen zijn beiden gestart als consultant strategisch portfoliomanagement.

Emma Ligtenbelt is begin maart aan de slag gegaan bij de portfoliomanagement-specialist. Ze brengt meer dan zes jaar professionele ervaring met zich mee in verschillende rollen bij Unilever – transformation manager, portfolio & innovation planner en process improvement manager.

Na de voltooiing van haar master in mechanical engineering is Ligtenbelt gestart met een traineeprogramma bij Unilever. In haar eerste rol bij de FMCG-gigant was ze verantwoordelijk voor de procesverbetering in de margarinefabriek in Rotterdam-Zuid. Dit was niet een plek waar ze vanachter haar computer de cijfers analyseerde: ze liep dagelijks over de werkvloer om in de praktijk te zien hoe het beter kon. In de afgelopen jaren heeft ze zich beziggehouden met zowel transformatievraagstukken als planning en people management. 

Ligtenbelt heeft haar eerste maand bij Intermedius als een ontdekkingsreis ervaren: “Vanaf de eerste dag voel ik me direct opgenomen in het team. Om na twee weken al gelijk met je neus in de boter te vallen op de Portfoliomanagement Awards was natuurlijk heel erg leuk! Ik heb zoveel geleerd van alle verhalen die ik heb gehoord.”

Haar kracht ligt naar eigen zeggen in haar informatiedeskundigheid en de kunde om mensen te coachen, trainen en samenbrengen. “Ik analyseer complexe problemen graag grondig, zonder de details uit het oog te verliezen”. Diane Dros, managing director bij Intermedius, reageert verheugd op de nieuwe aanwinst: “Emma is erg succesvol om haar opgedane kennis direct in de praktijk te brengen. Ze blijft altijd kritische vragen stellen en kan zich goed verplaatsen in de klant.”Emma Ligtenbelt en Kjeld Janssen - IntermediusKjeld Janssen zet zich sinds deze maand in als strategisch portfoliomanagement consultant. Hij maakt de overstap van KWD Resultaatmanagement, daarvoor werkte hij jarenlang voor British Telecom en IT-consultancyfirma’s CGI en OSC. Als consultant heeft hij zich in verschillende rollen (adviseur, portfoliomanager, interim manager) gebogen over grote organisatievraagstukken bij onder meer bierbrouwer Heineken, onderwijsinstelling Dyade en koffiebrander D.E. Master Blenders.

“Kjeld is een gedreven veranderdeskundige met veel ervaring bij grote projecten. Hij heeft zich tijdens al deze trajecten bewezen als zeer analytisch maar pragmatisch ingesteld. Hij is altijd op zoek naar de vraag achter de vraag, om zo in korte tijd de ware behoefte en interne politiek van zijn klant te doorgronden”, aldus Dros.

Janssen, die in het bezit is van een masterdiploma in projectmanagement en een bachelor in Information Technology Project Management, zegt over zijn uitdaging: “Ik word enthousiast van advisering rondom verandervraagstukken en ben als consultant van toegevoegde waarde voor organisaties die hun strategisch portfoliomanagement professionaliseren.”

Dat laatste is een van de pijlers van de dienstverlening van Intermedius. Dros geeft aan dat de twee nieuwe aanvullingen op het team deze propositie verder versterken: “Emma en Kjeld zijn van grote toegevoegde waarde voor klanten om strategisch portfoliomanagement naar een hoger niveau te brengen.”

Gerelateerd: Strategisch portfoliomanagement bij Schiphol verbindt strategie met operatie.