Marc Roest verruilt EY voor Finext Performance Management

18 april 2019 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Marc Roest, op dit moment Director Enterprise Intelligence bij EY, zal per 1 mei de Performance Management-tak van Finext gaan versterken. De ervaren Enterprise Performance Management (EPM)-consultant gaat zich binnen Finext bezighouden met het verder uitbouwen van het OneStream-team.

De ervaren Roest en Finext zijn geen onbekenden van elkaar. Van 2006 tot 2013 was hij al actief voor het Haagse consultancybureau, waarna hij bij facilitair dienstverlener ISS achtereenvolgens als Group Controller en ICT Director werkzaam was. De afgelopen periode was Roest actief bij EY. Bij het Big Four-kantoor hield hij zich onder andere bezig met Enterprise Performance Management-projecten. 

Roest richtte zich de afgelopen periode op Onestream, een van de leidende EPM-oplossingen van dit moment. Onestream is nog een relatief nieuwe speler op de EPM-markt maar wordt al gebruikt door tientallen beursgenoteerde bedrijven voor (financial) performance management. Het bedrijf is opgericht door dezelfde personen die verantwoordelijk zijn voor de technologie achter de dataconsolidatie- (Hyperion Financial Management) en data-integratie (Financial Data Quality Management)-oplossingen van Oracle.

Marc Roest verruilt EY voor Finext Performance Management

Bij Finext zal Roest zijn OneStream-activiteiten verder voortzetten binnen de Performance Management-tak van het bureau. “Ik ben verheugd met mijn overstap naar Finext. Het voelt als thuiskomen, ondanks dat Finext de afgelopen jaren flink is doorontwikkeld. Ik kijk ernaar uit om samen met mijn EPM-collega’s het Onestream team nog verder uit te bouwen en om onze klanten te voorzien van moderne oplossingen met Onestream.” 

Finext Performance Management is met meer dan 100 professionals naar eigen zeggen de grootste onafhankelijke performance management-specialist van ons land. De consultants en digitale experts hebben kennis van advies & implementatie, financieel management, informatiearchitectuur en beheer. Ze helpen hun klanten met het realiseren van goede sturing, betrouwbare cijfers, snelle rapportages en heldere inzichten vanuit stabiele systemen.

“Marc is door zijn kennis van finance en IT van enorme toegevoegde waarde voor ons team en onze klanten. Zijn ervaring in zowel lijnfuncties bij organisaties als adviesrollen maakt hem een ideale gesprekspartner voor onze klanten. Marc is in staat om hun functionele vraagstukken te vertalen naar passende oplossingen in de nieuwste technologie, zonder daarbij het doel van de oplossing uit het oog te verliezen. Dat is waar het bij ons om draait”, aldus Wim Heuvelman, Performance Management Architect bij Finext.