Anke Konst over haar start bij M3 Consultancy

22 maart 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Begin dit jaar startte Anke Konst als Associate bij M3 Consultancy. In die rol richt ze zich met name op strategische vraagstukken. De redactie van Consultancy.nl sprak met Konst over haar eerste ervaringen. 

“Ik heb onder meer voor M3 gekozen omdat dit bedrijf specifiek problemen oplost binnen de segmenten supply chain en operations. Ik hou ervan als problemen tastbaar zijn en als oplossingen gaan over efficiëntie en performance. Als je dingen efficiënter en goedkoper kan doen, zijn er weer meer mogelijkheden om te groeien, waardoor je weer betere diensten kan aanbieden. En daar wordt naar mijn idee iedereen beter van”, vertelt Anke Konst, die begin 2019 de overstap maakte naar M3 Consultancy vanuit Quintiq, een grote speler als het gaat om optimalisatiesoftware voor planningspuzzels.   

Bij M3 houdt Konst zich vooral bezig met strategische vraagstukken: “Ik wil mijzelf daar met name op focussen omdat ik nooit iemand ben geweest van de details.” Verder gelooft Konst dat ze bij M3 op haar plek zit vanwege het afwisselende werk: “Problemen kunnen me ontzettend boeien tot het moment dat ik weet hoe het moet en ik de oplossing weet. Dan vaagt mijn interesse weg en wil ik weer iets nieuws doen. Als strategy consultant kom je bij heel veel bedrijven binnen, krijg je een spoedcursus waarin ze jou hun business en hun probleem uitleggen en vervolgens mag je daar mee aan de slag om het op te lossen. De project duur is kort en daarom is er ontzettend veel afwisseling, is de leercurve ontzetten steil en dat vind ik heerlijk.”Anke Konst over haar start bij M3 Consultancy“Daarnaast is M3 lekker klein. Je werkt meteen met partners samen en zo kun je vanaf moment één leren van hun expertise. Mijn collega’s bij M3 zijn lekker down-to-earth en no-nonsense”, zegt Konst, die direct mocht aansluiten bij een lopend project, waarbinnen ze eveneens gelijk de verantwoordelijk kreeg voor een bepaald onderdeel: “Leuk om meteen in het diepe gegooid te worden, terwijl je wel merkte dat het vangnet er zeker was. Het team is super enthousiast en je ervaart echt dat ze een passie hebben voor wat ze doen. Tevens merk je dat ze veel van elkaar willen leren. Verder heb ik bij M3 ook al geholpen bij het opstellen van een proposal voor een klant. Dat was erg leerzaam.”

Voorgeschiedenis  

In 2016 behaalde Konst een mastergraad in de Econometrie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Een jaar later rondde ze aan diezelfde universiteit haar tweede masteropleiding tot wiskundelerares (bovenbouw) af. Konst legt uit waarom ze met die achtergrond toch voor de advieswereld heeft gekozen: “Consultancy is de ideale combinatie tussen zowel het analytisch bezig kunnen zijn, als het hebben van sociaal contact. Ik heb twee grote passies, wiskunde en improvisatie theater. En eigenlijk kan ik die beide kwijt binnen het adviesvak. Bèta zijn, maar dan op een sociale manier.”

Tijdens haar studententijd zette de nieuwe Associate van M3 zich ook in buiten het verplichte curriculum om. Zo was ze van 2012 tot 2014 als student-assistent betrokken bij verschillende vakken van het bachelorprogramma Econometrie van de Rijksuniversiteit Groningen. Verder liep ze van eind 2015 tot begin 2016 een half jaar stage bij TNO in Groningen: “Daar heb ik mijn afstudeerscriptie geschreven. Ik heb een algoritme ontwikkeld dat de interactie tussen een warmte pomp en een paar zonnepanelen binnen een huishouden optimaliseert.” Daarnaast was Konst gedurende haar studietijd ook een jaar lang bestuurslid van ‘Ulteam improvisatietheater’, de grootste improvisatievereniging van Groningen. 

Lees ook: Airbus sluit wereldwijd partnership met M3 Consultancy.