Gilles Tenhaeff aan de slag bij TEN HAVE Change Management

12 maart 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

TEN HAVE Change Management heeft een ervaren adviseur toegevoegd aan haar team. Gilles Tenhaeff maakte deze maand de overstap van Kirkman Company.

Na jarenlang in verschillende functies bij Philips en Siemens te hebben gewerkt, koos Tenhaeff in 2011 voor een overstap naar de advieswereld. “Bij Siemens was ik onder meer betrokken bij de invoering van een elektronisch patiëntendossier binnen een ziekenhuis. Als projectmanager was ik voornamelijk bezig met planningen, mensen aansturen en escalaties. Naar mijn idee kon ik inhoudelijk veel bijdragen, maar daar was in die functie niet zo veel ruimte voor. Om die reden heb ik de switch naar de consultancywereld gemaakt”, zei Tenhaeff destijds over zijn overstap.

Bij adviesbureau Kirkman Company was hij ruim acht jaar actief. Als adviseur heeft hij verschillende organisaties geadviseerd bij veranderingen op het gebied van strategic sourcing en samenwerkingsverbanden. Naast de begeleiding van (out-)sourcingsvraagstukken heeft hij bijvoorbeeld 25 Nederlandse netbeheerders geholpen met de professionalisering van hun onderlinge landelijke en regionale samenwerking. Tenhaeff begeleidde deze netbeheerders met een veranderstrategie en kwam tot een aanpak om versnelling aan te brengen in het realiseren van onder andere klanttevredenheid en efficiency.

Zijn kracht is dan ook om vanuit een onafhankelijke structuur aan te brengen in complexiteit. “Hiervoor is het essentieel om kennis van complexe samenwerkingen, het bijbehorende belangenspel tussen de organisaties en de problematiek in de operatie te kunnen vertalen naar een goede diagnose en passende veranderstrategie”, aldus Tenhaeff.Gilles Tenhaeff, TEN HAVE Change ManagementMet de stap naar TEN HAVE Change Management geeft hij invulling aan zijn wens om verdere verdieping te geven aan zijn verandervaardigheden. TEN HAVE Change Management is een gespecialiseerd organisatieadviesbureau op het gebied van verandermanagement. Het Utrechtse bureau, dat vier partners en bijna twintig adviseurs telt, helpt klanten met het vaststellen van een veranderstrategie en de implementatie daarvan. Via een verbintenis met de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) – de broers en oprichters Steven en Wouter ten Have zijn beide als hoogleraar verbonden aan deze academische instelling – heeft TEN HAVE Change Management een nauwe verbinding met de wetenschap.

“Hierdoor werk ik niet alleen bij een toonaangevende organisatie aan relevante vraagstukken, maar zetten we ook mede de standaard voor verandermanagement in de markt. De hoge professionele standaard past goed bij mij. Ik heb het gevoel dat er een uitstekende klik aanwezig is en kan niet wachten om hier een mooie bijdrage aan te leveren”, zegt Tenhaeff.

Anne-Bregje Huijsmans, de jongste partner van het veranderbureau, laat weten verheugd te zijn over de komst van haar nieuwe collega: “Met Gilles hebben wij een ervaren adviseur toegevoegd aan ons team. Met zijn brede kennis en ervaring in verschillende sectoren, zijn drive om zich verder te ontwikkelen en zijn enthousiasme om het beste te willen leveren voor onze opdrachtgevers maakt dat wij erg blij zijn met zijn komst.”

Gerelateerd: Rinske Verheggen en Leonie Mutsaers versterken TEN HAVE.