Wouter ten Have treedt in voetsporen van zijn broer bij de VU

29 september 2016 Consultancy.nl 2 min. leestijd

De Vrije Universiteit Amsterdam heeft Wouter ten Have, mede-oprichter van adviesbureau TEN HAVE Change Management, benoemd tot hoogleraar Organisatieverandering. Ten Have, die sinds 2002 verbonden is aan de universiteit, treedt hiermee in de voetsporen van zijn broer.

Wouter ten Have heeft meer dan twintig jaar werkervaring in de adviesbranche. Hij begon zijn loopbaan in 1994 bij Berenschot, waar hij uitgroeide tot directielid. Daarnaast stond hij aan de basis van The Change Factory – de verandermanagement adviespraktijk van het organisatieadviesbureau. In 2004 besloot hij om op eigen benen te staan, en richtte hij samen met zijn broer Steven ten Have het bureau TEN HAVE Change Management op. Beide mede-oprichters zijn nog als partner actief bij de veranderspecialist uit Utrecht (circa 20 adviseurs) – de bureauleiding ligt sinds 1 juli jongstleden in handen van Anne-Bregje Huijsmans.

Als organisatieadviseur werkt Wouter ten Have met directies en raden van bestuur van grote en middelgrote ondernemingen en non-profit organisaties. Hij adviseert over organisatieverandering, strategie-implementatie, organisatie-ontwerp, het besturen van organisaties en het ontwikkelen van managers.

 De Vrije Universiteit

Sinds 2002 is Wouter ten Have verbonden aan de Vrije Universiteit Amsterdam (VU). Hij geeft les aan studenten van de Postgraduate Opleiding Verandermanagement en heeft een leidende rol in het parttime MSc programma Verandermanagement. Afgelopen week maakte de universiteit bekend dat Ten Have is gepromoveerd tot de rol van full professor. Hiermee volgt hij het pad van zijn oudere broer Steven, die al een tijdje hoogleraar Strategie & Verandering is aan de VU.

In zijn onderzoek en onderwijs richt Wouter zich op Evidence-Based Change Management, governance en organisatie-ontwerp, waarbij de focus ligt op de manier waarop organisaties effectiever kunnen veranderen en organiseren. Ten Have is (co)auteur van een groot aantal artikelen en boeken, waaronder Veranderkracht, Change Competence, Key Management Models en Reconsidering Change Management.

Naast zijn advies- en leswerkzaamheden is Wouter ten Have lid van de RvC van Cito en van KwadrantGroep. Broer Steven is momenteel toezichthouder bij SIG (voorzitter; sinds mei 2014) en lid van de RvC van ABN Amro (sinds 2009).