Toptalent ontmoet 7 strategiekantoren tijdens Consultancy Castle 2019

15 februari 2019 Consultancy.nl 5 min. leestijd
Meer nieuws over

In april staat Consultancy Castle weer voor de deur, het jaarlijkse strategy consulting-evenement voor topstudenten die een loopbaan in strategy consulting ambiëren. Gedurende drie dagen kunnen zij kennismaken met zeven grote strategiekantoren, te weten McKinsey & Company, Bain & Company, Boston Consulting Group, A.T. Kearney, Roland Berger, Strategy& en EY-Parthenon.

Het strategy consulting-landschap wordt door veel (young) professionals aangemerkt als het meest ambitieuze werkveld om actief te zijn. Strategy consultants werken aan de meest complexe vraagstukken met high level impact, een aspect dat veel jonge toptalenten aanspreekt. Velen van hen dromen ervan na hun masterstudie aan de slag te mogen in het strategy consulting-domein, dat onder studenten al jaren lang een enorme populariteit geniet.

Zeven strategiekantoren

De zeven grootste, in Nederland actieve strategy consulting-kantoren komen in april van dit jaar en alweer voor de dertiende keer bijeen om het jaarlijks terugkerende studentenrecruitmentevent Consultancy Castle bij te wonen. Zoals ieder jaar maken ook deze editie A.T. Kearney, McKinsey & Company, Bain & Company, Boston Consulting Group, Roland BergerEY-Parthenon en Strategy& weer hun opwachting. De organisatie ligt zoals ieder jaar in handen van studievereniging RSM STAR, onderdeel van de Rotterdam School of Management, Erasmus Universiteit. Daarbij wordt RSM STAR ondersteund door verschillende organisaties, die zich als partner hebben verbonden aan het event*.

Toptalent ontmoet 7 strategiekantoren tijdens Consultancy Castle 2019

Het evenement is zoals elk jaar uitsluitend bedoeld voor topstudenten. Dat is niet verrassend, aangezien alleen ‘top-of-the-class- professionals uiteindelijk in aanmerking komen voor een carrière bij een van de strategiekantoren. Zo wordt slechts één op de 250 afgestudeerde studenten uiteindelijk strategieconsultant. Dat komt onder andere doordat de grote strategische advieskantoren hoge eisen stellen aan potentiële nieuwe professionals en er ieder jaar slechts een beperkt aantal plekken beschikbaar is voor academisch talent.

Programma

Op 5 april is de kick-off van Consultancy Castle op het kantoor van Roland Berger in Amsterdam. Tijdens deze dag zullen er cases gemaakt worden, trainingen gegeven worden en zullen de consultants vertellen over hun werk. Dit geeft deelnemers de unieke kans om een kijkje achter de schermen te nemen bij Roland Berger.

De andere dagen, 10 en 11 april, zullen plaatsvinden op Kasteel De Hooge Vuursche in Baarn. Op deze unieke locatie zullen de zes andere kantoren zichzelf presenteren. In groepsverband zullen cases gemaakt worden of trainingen gevolgd worden. Tijdens deze onderdelen zullen de studenten op hun analytische en sociale vaardigheden getoetst worden, terwijl ze tegelijkertijd een goed beeld krijgen van hoe het is om als strategy consultant te werken en hoe de verschillende strategiekantoren zich van hun branchegenoten onderscheiden.

Daarnaast worden er informele lunches en borrels georganiseerd voor de studenten, die zo de kans krijgen om met de consultants en recruiters van elk kantoor kennis te maken. Op beide avonden is er een luxe diner waar de deelnemers samen met andere studenten en bedrijven kunnen netwerken onder het genot van heerlijk eten. De deelnemende studenten zullen bovendien overnachten in het kasteel.

Terugblikkend op een eerdere editie van het jaarlijkse recruitmentevenement, zegt een oud deelnemer: “Ik vond Consultancy Castle een bijzonder en leerzaam evenement. De omgeving is indrukwekkend, alles is tot in de puntjes geregeld en de deelnemers zijn stuk voor stuk enorm gemotiveerd. Wat Consultancy Castle naar mijn idee daarnaast uniek maakt is dat je de mogelijkheid hebt om al de grote kantoren direct naast elkaar te vergelijken. Voor iemand die al weet dat hij/zij geïnteresseerd is in de strategieconsulting is dit een perfecte verdere oriëntatie om tijdens de lunches, borrels en diners te kijken welk kantoor dan precies bij je zou passen.”

Selectie en aanmelding

Consultancy Castle 2019 is op zoek naar ambitieuze derdejaars bachelor of masterstudenten die een carrière in strategy consulting ambiëren. Hiervoor zijn motivatie, interesse, bovengemiddelde resultaten en extra-curriculaire activiteiten belangrijk. Daarnaast moeten kandidaten reeds affiniteit hebben met strategy consulting. Studenten uit heel Nederland en met diverse studieachtergronden kunnen deelnemen. Ook is het belangrijk dat deelnemers de Nederlandse taal beheersen. 

Tot 1 maart is aanmelden voor Consultancy Castle 2019 mogelijk.

* De volgende organisaties hebben zich als partner aan Consultancy Castle 2019 verbonden: De Kleine Consultant, Rotterdam Consulting Club, de Young Advisory Group (YAG) en Consultancy.nl.