Over het traineeship van SeederDeBoer: een inkijk en uitnodiging

25 januari 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

In april dit jaar begint een nieuwe lichting van consultants bij SeederDeBoer aan haar tweejarige traineeship. In 2018 startten maar liefst dertien junior consultants aan het opleidingstraject tot organisatieadviseur. De inschrijving voor deze traineeshipronde van SeederDeBoer staat open tot en met 17 februari 2019. 

“Wil jij organisatieadviseur worden bij een jong en dynamisch bedrijf in Amsterdam? Werken aan complexe verandervraagstukken waar proces- of organisatieontwerp en digitalisering een belangrijke rol spelen? Samen met betrokken collega’s resultaten behalen? En jezelf zowel op inhoudelijk als persoonlijk vlak blijven ontwikkelen? Dan is het Consultancy Traineeship van SeederDeBoer wat voor jou”, laat Robine van Veen, Talent manager van het adviesbureau weten.

SeederDeBoer is een middelgroot Nederlands organisatieadviesbureau dat zich erop richt mensen en organisaties te laten groeien. Dit doet het bedrijf uit Amsterdam door strategische veranderingen te implementeren, complexe projecten en programma’s te managen, of door te zorgen dat de digitale ambities van klanten worden gerealiseerd. SeederDeBoer is met name actief in de financiële sector, de publieke sector, de zorgwereld en bij woningcorporaties. 

Het traineeship van het adviesbureau kenmerkt zich door het in huis ontwikkelde opleidingsprogramma en de begeleiding, vertelt Robine van Veen: “Dit traineeship heeft als doelstelling dat het de beste investering is in je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Onze junior consultants zijn hoog opgeleid, creatief en zeer betrokken. Zo krijgen klanten bevlogen toptalent in huis. Dat is waar wij voor staan bij SeederDeBoer.”Over het traineeship van SeederDeBoer: een inkijk en uitnodiging

Ervaringsdeskundige

Babs Briels startte ruim drie jaar geleden met het tweejarige traineeship van SeederDeBoer. “Toen ik op 1 september 2015 het kantoor van SeederDeBoer binnenstapte, wist ik niet goed wat ik kon verwachten. De eerste twee weken waren een waas aan nieuwe gezichten en indrukken, waarbij je stukje bij beetje het bedrijf beter leert kennen. Ik was niet gelijk ingezet, wat de mogelijkheid bood om bij collega’s ‘in het veld’ langs te gaan en een indruk te krijgen waar iedereen dagelijks mee bezig was”, aldus Briels. 

Briels geeft aan veel te hebben geleerd tijdens haar opleidingstraject: “Ik heb veel praktijkervaring opgedaan door in verschillende rollen en sectoren te werken aan projecten. Daarnaast is er veel ruimte geweest voor mijn persoonlijke ontwikkeling. Zo heb ik onder meer vijftien cursussen gedaan omtrent communicatie, presenteren, adviesvaardigheden, projectmanagement, omgaan met weerstand, lastige werksituaties en openbaar spreken. Deelname aan dit traineeship houdt ook in dat je verantwoordelijk bent voor andere bedrijfskundige aspecten, zoals het uitdenken van methodes, organiseren van evenementen en het vinden van nieuw potentieel talent. Kortom: het opleidingstraject was bijzonder nuttig!”

Editie 2019

Afgelopen jaar zijn vanuit SeederDeBoer maar liefst dertien nieuwe junior collega’s gestart. Zo begonnen in september 2018 negen van deze junior consultants aan het traineeship, terwijl vier vanuit het adviesbureau werden ingezet binnen de Rabobank om daar een traineeship te doorlopen op het gebied van data en IT. Dit jaar zal SeederDeBoer de eerstvolgende groep junior consultants per 1 april 2019 van start laten gaan. 

Van een geschikte kandidaat wordt verwacht dat hij of zij in het bezit is van een universitaire mastergraad, niet meer dan twee jaar werkervaring heeft, leergierig, eigenzinnig, sociaal vaardig en sensitief van aard is, én bovendien over een flinke dosis overtuigingskracht beschikt, legt Robine van Veen uit: “We bieden in ruil voor die vereisten een tweejarig traineeship waarbij ondernemerschap, persoonlijke en professionele ontwikkeling centraal staan met mogelijkheid tot doorstromen naar de functie van consultant bij SeederDeBoer.”

Meer informatie over het traineeship is hier te vinden. Solliciteren kan tot en met 17 februari 2019.