Garrit Schumacher versterkt sociaal domein- en zorgtak van Significant

17 december 2018 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Garrit Schumacher heeft zich aangesloten bij Significant. Schumacher is afkomstig van Deloitte, waar hij in totaal twaalf jaar werkzaam was. In zijn nieuwe rol bij Significant richt hij zich onder meer op het adviseren van opdrachtgevers binnen het sociaal domein en het vormgeven aan de groei van het adviesportfolio aan zorgorganisaties.

Schumacher brengt bijna twintig jaar aan ervaring op het gebied van zorg en het sociaal domein mee naar Significant. De twaalf jaar die hij doorbracht bij Deloitte is verdeeld in twee perioden van zes jaar, waarin hij zich vanuit de adviestak van het Big Four-kantoor steeds richtte op de publieke sector. In de zes jaar tussen deze twee perioden in werkte hij eerst ruim twee jaar als Manager voor ZOA, een internationale hulporganisatie die zich inzet voor de slachtoffers van gewelddadige conflicten. Vervolgens was hij vier jaar actief als senior (financieel) beleidsadviseur Jeugdzorg bij de regio Rijnmond en de Gemeente Rotterdam. 

Bij Significant – een middelgroot advies- en onderzoeksbureau voor publieke en semipublieke organisaties dat zich richt op het sociaal domein, veiligheid, mobiliteit, publieke bedrijfsvoering en zorg – zal Schumacher zijn uitgebreide expertise inzetten voor de uiteenlopende opdrachtgevers van het kantoor: “Binnen Significant staat Garrit met één been in onze sociaal domein praktijk (gemeenten, Rijksoverheid) en met z’n andere been in de zorg. Samen met enkele collega’s geeft hij verder vorm aan groei van onze advisering aan zorgorganisaties”, stelt zijn nieuwe werkgever. 

Garrit Schumacher versterkt sociaal domein- en zorgtak van Significant

“Als adviseur houdt hij zich bezig met strategie, beleid, organisatie en financiële vraagstukken in zorg en sociaal domein”, aldus het bureau: “Hij is gespecialiseerd in het weer renderend maken van verliesgevende zorg, samenwerkingsvraagstukken en sturing en bekostiging in zorg en sociaal domein. Hij weet in zijn opdrachten de werelden van gemeenten en zorgaanbieders te verbinden.” 

“Bij het renderend maken van verliesgevende zorg gaat het eenvoudig gezegd over het weer passend maken van de zorg (en de organisatie) bij het geld dat de maatschappij ervoor over heeft”, vult Schumacher zelf aan: “Dit doen wij door assessment/herijking van de strategie, het portfolio en de samenwerkingsrelaties; het uitvoeren van een financiële analyse en vervolgens het ontwikkelen van een herstelplan om weer renderend te worden. Het perspectief van stakeholders is daarbij essentieel.”  

“Het realiseren van meerwaarde: meerwaarde voor de cliënt, de professional, de organisatie en de maatschappij. Dat is wat ik gedaan heb bij Deloitte. Dat is wat ik ga doen bij Significant,” vervolgt Schumacher. “De overstap naar Significant biedt me de kans en de uitdaging om samen met mijn nieuwe collega's de advisering aan zorgorganisaties verder te ontwikkelen en te laten groeien.”

Vanaf 1 april 2019 begint Schumachers kersverse werkgever aan de verhuizing naar zijn nieuwe kantoor in Utrecht Leidsche Rijn Centrum. Hiermee voegt het bureau zijn drie labels – Significant, APE en Inkopenvoor – samen op één centrale locatie. Momenteel zijn de onderdelen nog gevestigd in Barneveld (Significant en Inkopenvoor) en Den Haag (APE).